Twitter’ın son hamlesi Bluesky’a yaradı

Bluesky

Twitter’ın görüntüleme sayısına sınırlama getirmesi Bluesky’ın işine yaradı. Kullanıcılar platforma akın edince kayıtlar geçici olarak durduruldu.

Elon Musk’ın satın aldığı günden beri tartışmaların odağında yer alan Twitter, bugün kendisini yeni bir tartışmanın odağında buldu. Twitter’a görüntülenebilen ileti sayısına sınırlama getirilmesi, tahmin edebileceğiniz üzere internet kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı. Elon Musk’ın liderliğindeki Twitter’ın gidişatından rahatsızlıkları iyiden iyiye artan kullanıcılar, bir kez daha alternatif arayışına girdi. Bu kez bu arayışın odağında Bluesky vardı.

Hatırlarsanız Elon Musk’ın Twitter’ı almasının hemen ardından Mastodon gibi Twitter’a benzer işleyişi olan platformlara bir akın olmuş ama bu geçiş kalıcı olmamıştı. Çünkü bu platformlardan hiçbiri internet kullanıcılarını tam anlamıyla memnun edememişti. Ancak şu ana kadar gelen geri dönüşler Mastodon’un yapamadığını Bluesky’ın yapabileceğini gösteriyor. Çünkü Twitter’ın kurucusu olan Jack Dorsey’nin yeni uygulaması, kullanıcılardan yoğun ilgi görüyor. Bluesky hala kapalı beta aşamasında olmasına rağmen şimdiden 100 binden fazla kullanıcıya ulaşmış durumda. Twitter’ın hamleleri de bu sayıyı daha yukarı çekiyor. Bunun son örneği de bugün karşımıza çıktı.

Bluesky 1

Twitter’ın görüntüleme sayısına bir kota koyması, rakiplerinin işine yaradı. Şu anda Twitter’ın en önemli rakibi olacak gibi görünen Bluesky da bundan nasibini aldı. Platforma öylesine yoğun bir akın oldu ki şirket geçici olarak kayıtları askıya almak zorunda kaldı. Uygulama hala kapalı beta aşamasında olduğu için sunucuları da böylesine bir yoğunluğa hazır durumda değil. O yüzden böylesine yoğun bir akın olması uygulamanın performans problemleri yaşamasına da sebep oldu. Bu sorunlara rağmen yaşanan bu akın, uygulamanın potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdi.

Dune 2’den beklenen fragman geldi