Apple’ın gelecektekli AirPods Pro ürününde sıcaklık sensörü yer alabilir

AirPods Pro

Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın kulaklık ailesinde yeni sağlık özellikleri üzerinde çalıştığını bildirdi. Apple,  yeni AirPods ürünlerinde, işitme testi fonksiyonunu koymak istiyor.     

AirPods, iOS’un kulaklıkların çıkışını işitme kaybına göre ayarlamak için kullanabileceği odyogram profillerini zaten destekliyordu. Şu anda, bu profilleri Mimi gibi üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla oluşturabilmeniz mümkün. Fakat Apple, kullanıcıların üçüncü parti yazılımlarla uğraşmak yerine bu işi kendi çözmek istiyor.

Gurman ayrıca, FDA‘nın geçen yıl Amerikalıların reçetesiz seçenekler satın almasını kolaylaştırmasının ardından Apple’ın AirPods Pro‘yu bir işitme cihazı olarak nasıl konumlandıracağını ve pazarlayacağını araştırdığını belirtti. Apple bu konuda fazlasıyla ciddi. Çünkü şirket, yakın zamanda geleneksel işitme cihazları üzerinde çalışma deneyimi olan mühendisleri işe almıi durumda.

AirPods Pro

Apple’ın üzerinde çalıştığı bir diğer yeni özelliği ise kulaklıkların vücut ısınızı ölçebilmesini sağlayacak bir yöntem. Dahili sıcaklık sensörü, şirketin Watch Series 8 ve Watch Ultra ile tanıttığı özelliklerden biriydi. Apple’ın mevcut ürünlerinden birinde zaten bulunan bir özelliğin olması birçok kişi için fuzuli gelebilir. Sıcaklık sensörünün kulak kanalından, bilekten ölçme ile kıyasla, çok  doğru bir ölçüm yapabilmesini unutmamak gerek.

Gurman her iki özelliğin de “birkaç ay, hatta yıllar sonra ” gelebileceği  konusunda uyarıyor. Daha yakın bir gelecekte Apple’ın AirPods Pro’yu bir USB-C şarj kutusuyla yenilemeyi planladığını bildiren Gurman, şirketin tüm ses ürünlerinin de eninde sonunda Aydınlatma’dan uzaklaşacağını sözlerine ekledi.

AirPods Pro

Tüm bunlar, Apple’ın AB’nin yeni ortak şarj standardına uymak için yapması gereken bir hamlenin parçası. Gurman, “USB-C değişimine rağmen, yepyeni AirPodsPro donanımının yakında piyasaya sürülmesini beklemiyorum,” diyerek Apple’ın kulaklıkları sadece geçen yıl yenilediğine işaret ediyor.

O zamana kadar AirPods kullanıcıları, en azından Apple‘ın iOS 17 ile birlikte sunacağını söylediği yeni yazılım özelliklerini dört gözle bekleyebilirler. Bunlar arasında aramalarda sesi kapatmak için yeni bir düğmeye basma ve cihaz değiştirmede iyileştirmeler yer alması bekleniyor.

Gurman, Apple’ın ikinci nesil AirPods’un fiyatını 129 dolardan 99 dolara indireceğini düşünüyor. Bu sayede de  Samsung, Sony ve Amazon’un düşük maliyetli seçeneklerine karşı daha rekabetçi olacak.

Hackerlar bir uyduyu ele geçirmek için yarışıyor