Twitter alternatifi Bluesky büyük ilgi görüyor

Bluesky

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey tarafından geliştirilen ve Twitter alternatifi olarak lanse edilen Bluesky, daha beta aşamasında olmasına rağmen büyük ilgi görüyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından ortaya çıkan hoşnutsuzluk, pek çok kişiyi bir alternatif arayışına soktu. Ancak şu ana kadar bu arayışı sonlandıracak bir platform ortaya çıkmadı. Musk’ın Twitter’ı almasının ardından Mastodon gibi Twitter’a benzer işleyişi olan platformlara bir akın oldu ama bu göç kalıcı kalmadı. Çünkü bu platformlardan hiçbiri internet kullanıcılarını tam anlamıyla tatmin edemedi. Bu yüzden Twitter’dan gelen yüzbinlerce kullanıcıyı ellerinde tutmayı başaramadılar. Bu kullanıcıların büyük bölümü Musk’a rağmen zamanla Twitter’a geri döndü. Ancak görünen o ki çok yakında Twitter’a gerçekten rakip olabilecek bir platform ortaya çıkabilir. Çünkü Twitter’ın kurucusu olan Jack Dorsey’nin yeni uygulaması, daha beta aşamasında olmasına rağmen kullanıcılardan büyük ilgi görüyor.

Bluesky 1

Bluesky adını taşıyan bu yeni uygulama, ilk olarak şubat ayında App Store’a eklenmişti. Kısa süre önce de Android’e geldi. Her iki platforma da gelmesiyle birlikte daha fazla kullanıcıya ulaşma yolunda önemli bir adım atan Bluesky, şimdilik hala beta aşamasında. Bu yüzden isteyen herkes uygulamayı kullanamıyor. Ancak bu durum insanların uygulamaya akın etmesine engel olmuyor. Öyle ki Bluesky daveti bulunan bazı kişilerin, giriş bilgilerini eBay gibi online alış veriş platformları üzerinden satışa çıkardığı söyleniyor. Üstelik bu hesaplar yüzlerce dolara satılıyor. Bu da insanların bu Twitter alternatifine büyük ilgi gösterdiğini gözler önüne seriyor.

İlk olarak 2019’da Twitter bünyesinde geliştirilen, ancak zamanla Twitter’dan bağımsız olarak yoluna devam eden Bluesky’ın Mastodon gibi uygulamaların yapamadığını yapıp Twitter’a güçlü bir rakip olup olamayacağını bekleyip göreceğiz. Ancak iyi bir başlangıç yaptığı kesin.

Twitter’da büyük temizlik başlıyor