Neuralink testlerinde 1500 hayvan öldü

Neuralink

Elon Musk’ın beyin çipi projesi Neuralink hakkında ortaya atılan son iddiaya göre projede bugüne kadar 1500 hayvan öldü.

Çılgın projelerine her geçen gün bir yenisini daha ekleyerek deli ile dahi arasındaki o ince çizgide yürümeye devam eden Elon Musk, şu sıralar tepkilerin odağındaki isim konumunda. Özellikle Twitter’ın başına geçtiği günden beri Musk’a karşı tepkilerin tonu giderek sertleşiyor. Bu yüzden Musk’ın şu anda üzerinde çalıştığı en önemli projelerden biri olan Neuralink de mercek altında. Üstelik gelen son haberlere bakılırsa proje bu denetimden geçmekte sıkıntı yaşayabilir.

İnsan beynine bir çip yerleştirilmesini gerektirdiği halihazırda tartışmalı bir proje olan Neuralink, bu kez de testlerde kullanılan hayvanların başına gelenler yüzünden tartışmaların odağında.

Elon Musk metaverse yorumlarıyla şaşırttı

Hatırlarsanız Elon Musk’ın projesinin soruşturma altında olduğu haberini kısa süre önce sizlerle paylaşmıştık. Dün gelen yeni bilgiler, bu soruşturmanın neden başlatıldığı hakkında daha net bir fikre sahip olmamızı sağlıyor.

Hem şu anda projede çalışan hem de daha önce çalışmış kişilerle konuşan Reuters tarafından yayınlanan çarpıcı makaleye göre test aşamasında ölen hayvan sayısı çalışanları da rahatsız etmeye başlamış durumda. Çünkü Neuralink projesinde bugüne kadar 1500 hayvanın öldüğü söyleniyor. Bu hayvanlardan kaçının beyinlerine çip takıldıktan sonra öldükleri bilinmiyor. Ancak ortaya çıkan bu karanlık tablo, altı ay sonra insanlarda da test edilmeye başlanacak olan beyin implantının güvenliği konusunda ciddi soru işaretleri doğuruyor. Öte yandan işin içine insanlar girmeyecek olsa dahi projede hayvanların başına gelenler kendi başına yeterince endişe verici. Şimdi gözler bu projeyi soruşturma altına alan kuruma çevrilmiş durumda.

Elon Musk: “Başıma kötü bir şey gelebilir!”