Elon Musk Twitter’ın yeni CEO’sunu buldu

Elon Musk Twitter

Elon Musk, Twitter’ın başına geçecek kişiyi bulduğunu, bu ismin altı hafta içinde CEO olarak göreve başlayacağını söyledi. Şirketin yeni CEO’su bir kadın olacak.

Twitter’ı satın aldığı günden beri gündemden düşmeyen Elon Musk, bu süreçte dünyanın en tartışmalı figürlerinden birine dönüştü. Musk’a karşı tepkiler o kadar büyüdü ki ABD’de bazı Tesla sahipleri, sırf Musk ile ilişkili ile diye arabalarını satacak noktaya geldi. Buna bir de Bluesky gibi alternatif uygulamaların yükselişi eklenince Musk’ın 44 milyar dolar ödediği şirketin selameti tehlikeye girdi. Bu da normalde muhalifleriyle zıtlaşmaktan geri adım atmayan Elon Musk’ın da şirket konusunda tutumunu biraz yumuşatmasına sebep oldu. Son dönemde gündemde eskisi kadar sık yer almayan Musk, bununla da kalmayıp Twitter ile arasına daha fazla mesafe koymak için şirket yönetimini devretmeye karar verdi.

Elon Musk, Twitter'ın uzaktan çalışma kurallarını yine değiştirdi

Geçtiğimiz haftalarda bir anket başlatarak CEO görevini bırakma konusunu takipçilerine danışan Elon Musk, bırakması yönünde sonuçlanan ankete kulak vermiş olsa gerek ki bugün bir açıklama yaparak Twitter ve X şirketlerinin başına CEO olarak geçecek yeni ismi bulduğunu duyurdu. Musk, ismini açıklamadığı bu kişinin altı hafta içinde CEO görevini devralacağını, bundan sonra kendisini muhtemelen CTO yani Teknolojiden Sorumlu Yönetici pozisyonuna geçerek daha teknik meselelerle uğraşacağını söyledi.

Musk, CEO olarak yerini alacak bu gizemli şahsın ismini şimdilik açıklamadı ama yeni CEO’dan söz ederek “she” sıfatını kullanması, şirketin yeni CEO’sunun bir kadın olacağını gösterdi. Bu kadının kim olduğu ile ilgili spekülasyonlar dönmeye başlamış olsa da şimdilik net bir isim ön plana çıkmıyor.

Realme 11 Pro ve Pro+ resmen tanıtıldı