Twitter Alternatifleri Bir Bir Kapanıyor

twitter alternatifleri

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması sonrası ortaya çıkan tepkiye cevap olarak kurulan Twitter alternatifleri bir bir kapanıyor. Bu hafta biri daha kapandı.

Elon Musk’ın Twitter satın alması sonrası özellikle belli ideolojik görüşlere sahip kişiler Twitter’a karşı bir alerji geliştirdi. Bu alerji de bu kesimde Twitter’ı terk etme isteği yarattı. Ancak o dönemde kayda değer bir alternatif yoktu. Böyle bir talep olup arz olmayınca, teknoloji dünyası da harekete geçti. Neticede o dönemde çeşitli Twitter alternatifleri türedi. Hatta bunlardan bazıları kayda değer sayıda kullanıcı da çekti. Bu da Twitter’ın sonunun geldiği, bu tarz alternatiflerin gitgide büyüyeceği gibi yorumlara kapı araladı. Ancak günün sonunda Twitter bitmediği gibi, bu Twitter alternatifleri de bir bir kapanmaya başladı.

Meta gibi bir devin ittirdiği Threads’in bile bugün kullanıcı çekmekte zorlandığı bir ortamda daha küçük çaplı Twitter alternatiflerinin hiç şansı olmadı. Nitekim bir kapanma haberi de Post News’ten geldi. Twitter’a alternatif olabilecek bir platform olarak hayatımıza giren Post News, beklediği başarıyı yakalayamayınca kepenk indirmek zorunda kaldı.

post 2

Post News’in kurucusu olan Noam Bardin, platformun kapanacağını duyurdu ve Post News’in yeterince hızlı büyümediğini, bu yüzden gerçek bir iş olarak devam ettirilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Post News’in aksine Mastodon ve Bluesky gibi Twitter alternatifleri hala ayakta duruyor olsa da onların da büyüme hızının istenen seviyede olmadığını açıkça görünüyor. Yani anlayacağınız medyanın ve teknoloji dünyasının tüm çabalarına rağmen, Elon Musk’ın Twitter’ını devirecek bir rakip çıkmadı.

Fallout 2. Sezon Çekilecek Mi Belli Oldu