Bluesky şimdiden 100 bin kullanıcıya ulaştı

Bluesky

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey tarafından Twitter’a alternatif olarak geliştirilen Bluesky, daha beta aşamasında olmasına rağmen 100 bin kullanıcıya ulaştı.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından ortaya çıkan hoşnutsuzluk, pek çok kişinin Twitter’a alternatif olacak bir platform aramasına sebep oldu. Ancak en azından ilk aşamada bu arayışı sonlandıracak bir platform ortaya çıkmadı. Elon Musk’ın Twitter’ı almasının ardından Mastodon gibi Twitter’a benzer işleyişi olan platformlara bir akın oldu ama bu göç kalıcı olmadı. Çünkü bu platformlardan hiçbiri internet kullanıcılarını tam anlamıyla memnun etmedi. Bu yüzden bu uygulamalar Twitter’dan gelen yüzbinlerce kullanıcıyı ellerinde tutmayı başaramadılar. Bu kullanıcıların büyük bölümü Musk’a rağmen zamanla Twitter’a geri döndü.

Ancak görünen o ki çok yakında Twitter’a gerçekten rakip olabilecek bir platform ortaya çıkacak. Çünkü Twitter’ın kurucusu olan Jack Dorsey’nin yeni uygulaması, daha beta aşamasında olmasına rağmen kullanıcılardan büyük ilgi görüyor.

Bluesky 1

Bluesky adını taşıyan bu yeni uygulama, ilk olarak şubat ayında App Store’a eklenmişti. Kısa süre önce de Android’e geldi. Her iki platformda da erişilebilir hale gelmesiyle birlikte tam anlamıyla kullanıma sunulmaya bir daha yaklaşan Bluesky, şimdilik hala beta aşamasında. Ancak bu Bluesky’ın geniş kitlelere ulaşmasına engel olmadı. Gelen son bilgiler, uygulamanın daha şimdiden 100 bin kullanıcıya ulaştığını gösteriyor. Twitter gibi milyonlarca kullanıcıya sahip platformlarla kıyaslandığında bu rakam cılız kalabilir, ancak uygulamanın daha beta aşamasında bu rakama ulaşmış olması potansiyelini gözler önüne seriyor.

Uygulamanın beta aşamasına sadece davetiyesi olanlar erişebiliyor. Bu davetiyelere ilgi o kadar büyük ki daveti bulunan bazı kişiler, giriş bilgilerini eBay gibi online alış veriş platformları üzerinden satışa çıkarmış durumda. Üstelik bu hesaplar yüzlerce dolardan alıcı buluyor.

OnePlus 12 özellikleri ortaya çıkmaya başladı