Twitter büyük şirketlere ücretsiz reklam dağıtıyor

Twitter Çin COVID politikası protesto haberlerini gizliyor

Elon Musk anlaşması sonrası kaybettiği reklam verenleri geri kazanmaya çalışan Twitter, bu şirketlere bedava reklam dağıtmaya başladı.

Bildiğiniz gibi Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması, Amerikalı sosyal medya devini büyük bir krizin içine sürükledi. Düşen reklam gelirleri sebebiyle halihazırda finansal sıkıntılar yaşayan şirket, Musk’ın yönetime gelmesinin ardından kendisini daha da derin çukurun içinde buldu. Çünkü Elon Musk’ın tartışmalı bir figür olması, reklam verenlerin popüler sosyal medya platformunda uzak durmasına neden oldu.

Elon Musk’ın şirketi satın almasının ardından Twitter’a reklam vermeyi kesen şirketleri, özellikle de büyük reklam verenleri geri kazanmak isteyen sosyal medya devi, bu amaç doğrultusunda ilginç bir strateji uyguluyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre şirket, bazı markalara ücretsiz reklam verme imkanı sunuyor.

Twitter işten çıkarımlara devam ediyor

Wall Street Journal tarafından paylaşılan detaylara göre Twitter’ın reklam verenlere sunduğu yeni teklif şöyle. Bu reklam verenlerin sosyal medya platformundaki reklamlara harcadığı para miktarınca reklam bu şirketlere bedava verilecek. Ancak bunun üst sınırı 250 bin dolar olacak. Yani bir reklam veren 200 bin dolarlık reklam satın aldığında, üstüne 200 bin dolarlık da bedava reklam imkanı verilecek. Sosyal medya devi bu kampanya ile bir süredir platformdan uzak duran reklam verenleri geri çekmeyi amaçlıyor.

Bu stratejinin işe yarayıp yaramayacağını zaman gösterecek. Ancak şirketin böyle bir yola başvurmak zorunda kalması reklam verenlerin geri dönmesine ne kadar muhtaç olduğunu gözler önüne serdi.

Windows’un bir sonraki sürümü yapay zekadan güç alacak