TikTok politik reklam yayınlamayacak

tiktok

Dans ve müzik videoları paylaştıran sosyal medya uygulaması TikTok politik reklamlar yayınlamama kararı aldı.

TikTok politik reklam tuzağına düşmeyecek

ABD’de seçimler yaklaşırken, sosyal medyada yayınlanacak politik reklamlar da yeniden tartışma konusu oldu. 2016 Başkanlık seçiminde Rusya’nın sosyal medyayı kullanarak Trump’ın lehine reklam verdiği ortaya çıkmıştı.

Bu gelişme üzerine Facebook yöneticileri zan altında kalarak senato önünde ağır sorgular yaşamış ve kendilerini savunmak zorunda kalmıştı.

Alınan tüm önlemlere rağmen yabancı devletlerin ABD seçimlerine sosyal medya üzerinden müdahale etmeyeceğinin garantisi bulunmuyor. Son seçimlerde başkan adayı Hillary Clinton’ın, uluslararası çapta bir pedofili örgütüyle bağı olduğuna dair sahte haber ve reklamlar pek çok kişiyi inandırmıştı.

Benzer bir saldırının yaşanmasından endişe duyan TikTok, ileride ABD’nin öfkesini üzerine çekmemek için hiçbir şekilde politik reklam yayınlamayacağını açıkladı.

TikTok bu konuda ABD menşeli diğer sosyal medya şirketlerine oranla daha endişeli çünkü Çinli şirket yaşanacak bir sorunda ABD’nin gazabına uğramaktan çekiniyor. ABD, Çin’in TikTok’u kullanarak ABD seçimlerine müdahale ettiğini düşünürse TikTok’u yasaklamakla kalmayacak, yöneticileri için uluslararası bir av da başlatacak.

Elon Musk’ın Mars görevi intihara dönüşebilir

tiktok