Twitter reklam krizini atlattı

Elon Musk Twitter

Twitter, Elon Musk yüzünden kaybettiği reklam verenleri geri kazanıyor. Apple ve Amazon platformda reklam vermeye devam edecek.

Bildiğiniz gibi Elon Musk şirketin başına geldikten sonra Twitter bir anda tartışmalı bir platforma dönüştü. Musk’ın siyasi görüşlerini ve sosyal medyadaki paylaşımlarını yanlış bulan pek çok isim hem Musk’a hem de yeni sahibi olduğu şirkete tepki gösterdi. Hatta bununla da kalmayıp platformu terk etmekle tehdit etti. Ne kadar ünlü olurlarsa olsunlar bazı kullanıcıların platformu terk etmesi Twitter’a büyük zararlar veremez belki ama platformu terk edenler reklam verenler olunca iş değişiyor. Çünkü en azından bugün için şirketin bir numaralı gelir kaynağı reklam gelirleri. Bu gelirlerin ortadan kalkması, şirketin iflasını kaçınılmaz hale getirebilirdi. Bu yüzden şirketin reklam verenleri platformda kalmaya devam etmesi büyük önem taşıyordu. Neyse ki Elon Musk bu konuda başarıya ulaşmış görünüyor.

Twitter eski güvenlik başkanı endişelerini dile getirdi

Hatırlarsanız Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Apple’ın ana merkezine giderek Apple CEO’su Tim Cook ile görüşmüş, sonrasında yaptığı açıklamada aralarındaki sorunları çözdüklerini söylemişti. Bu kritik görüşme sonrası Apple, Twitter’da yeniden reklam vermeye karar verdi. Piyasadaki en büyük reklam verenlerden biri olduğu için Apple’ın platforma dönüşü büyük önem taşıyordu. Ancak görünen o ki platforma geri dönenler Apple ile de sınırlı kalmayacak.

Çünkü gelen son haberlere göre Amazon da platformda yeniden reklam vermeye hazırlanıyor. Apple ve Amazon gibi iki devin reklam vermeye devam edecek olması, diğer şirketlerin de platforma reklam verme konusunda daha rahat davranmasını sağlayacaktır. Yani anlayacağınız Elon Musk ve yeni şirketi, bu büyük krizi geride bırakmak üzere.

iPhone 14 Pro satışlarına stok engeli