Twitter’da Premium hesaba üç yeni seçenek geliyor

X iş arama aracı artık yayında!

Twitter ya da yeni adıyla X, Premium hesap özelliğinde değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Detaylara daha yakından bakalım.

Elon Musk’ın Twitter‘ı satın almasından sonra birçok değişiklik meydana geldi. Twitter’ın ismi değişti, X oldu. Ünlü mavi kuş simgesinin yerini X harfi aldı. Eskiden belirli şartlara göre hesaplara mavi tik veriliyordu ve ücretsizdi. Artık mavi tikli hesaplar Premium hesap oldu ve belirli ücret ödemek gerekiyor. Twitter’ın Premium hesaplarla ilgili yeni planları ortaya çıktı.

iOS geliştiricisi ve X kullanıcısı olan Aaronp613 uygulama kodlarında Premium Basic, Premium Standard ve Premium Plus adında üç yeni Premium hesap seçeneği olduğunu keşfetti. Aslında buna yeni bir ödeme planı da diyebiliriz. Aaronp613’ün aktardıklarına göre Basic’te reklamlar yer alacak. standartta daha az reklam olacak. Plus’ta ise hiç reklam olmayacak. Zaten isimlerden de belli oluyor. Belirli sürenin üzerinde video yükleme, karakter sınırı ve daha başka özellikler de Premium hesap seçeneklerine göre değişebilir görünüyor.

twitter

 

Ayrıca Twitter’ın iOS uygulaması kodlarında tweet mesajlarını sadece onaylı hesapların yanıtlaması özelliği de bulundu. Ancak bu özelliğin aynı anda tüm platformlara gelmesi bekleniyor.

Elon Musk geçtiğimiz günlerde X’in Twitch ve benzeri platformlara rakip olabilecek canlı yayın özelliğini test etti. Musk canlı yayında Diablo 4 oynadı. Canlı yayın yine Premium kullanıcılara özel olacak.

Geçtiğimiz günlerde X’in CEO’su Linda Yaccarino geçtiğimiz günlerde bir etkinliğe katıldı ve X hakkında açıklamalarda bulundu. Linda Yaccarino, 2024’ün ilk aylarından itibaren şirketin kâra geçeceğini düşündüğünü belirtti. Yaccarino reklam veren isimlerin geri döndüğünü belirtti. Twitter uzun zamandır finansal olarak kriz yaşıyordu ve gelirini reklamlardan karşılıyordu. Elon Musk’ın satın almasından sonra reklam verenlerin büyük kısmı gitmişti.

İddia: Samsung’ta iç karışıklık yaşanıyor