Starfield, Xbox’ta Halo’nun tahtına oturabilir

Starfield

Bethesda’nın heyecanla beklenen yeni oyunu Starfield, Xbox’ın sembol oyunu olarak Halo’nun yerini almaya başladı bile.

Son dönemde oyun dünyasında dengeler hızla değişirken, konsollara özel oyunlar yavaş yavaş eski önemini kaybetmeye başladı. Bugün Xbox’a ya da PlayStation’a özel dediğimiz oyunların sayısı epey azalmış durumda. Çünkü normalde PlayStation’a ya da Xbox’a özel çıkan oyunlar artık PC’ye de geliyor. Ancak yaşanan bu değişime rağmen, konsollara özel oyunlar hala önemini koruyor. En azından tanıtım için.

Bildiğiniz gibi bugüne kadar Xbox’ın amiral gemisi oyunu Halo’ydu. Halo, adeta Xbox’ın reklam yüzü olarak görülüyordu. Ancak görünen o ki bu durum çok yakında değişecek. Bu yıl oyun severlerle buluşacak olan Starfield, daha şimdiden Halo’dan rol çalmaya başladı. Görünen o ki Halo’nun Xbox tahtındaki günlerinde sona yaklaşıyoruz.

starfield

Mağazalara gönderilen yeni Xbox Series X konsolların paketinde Halo serisinin yerini Starfield’ın alması dikkatlerden kaçmadı. Çünkü yıllardır Xbox konsollarının kapağında Halo’dan başka oyun olmazdı. Ancak bu kez Bethesda’nın heyecanla beklenen yeni oyunu Halo’nun yerini aldı. Microsoft’un Bethesda’yı satın almak için 7.5 milyar dolar ödediğini düşündüğümüzde, bu değişim şirket için de yerinde hamle olarak görülüyor.

Fallout ve The Elder Scrolls gibi iki efsanevi oyun serisini oyun dünyasına kazandıran Bethesda Studios’un hazırladığı Starfield, Bethesda’nın 25 yıl sonra çıkaracağı ilk yeni oyun serisi olduğu için büyük heyecan yaratmış durumda. Oldukça iddialı gelen oyunun çıkışı defalarca ertelenmiş olsa da nihayet bu yıl oyunu oynama şansı yakalayacağız.

Bethesda’nın Creatin Engine 2 oyun motorundan güç alan açık dünya uzay oyununda oyun severler 1000’den fazla özgün gezegeni ziyaret edip keşfedebiliyor.

Windows’un bir sonraki sürümü yapay zekadan güç alacak