Twitter engelleme özelliğini kaldırıyor

Twitter

Elon Musk, Twitter ya da yeni adıyla X’te köklü değişikler yapmaya devam ediyor. X’te istediğini engelleme özelliği tarihe karışıyor.

Geçtiğimiz yıl olayla bir devralma sürecinin ardından Twitter’ı satın alan Elon Musk, popüler sosyal medya platformunda köklü değişiklikler yapmaya devam ediyor. Kısa süre önce Twitter’ın adını X olarak değiştirerek belki de bugüne kadarki en köklü değişikliğe imza atan Elon Musk, şimdi kullanıcıları epey kızdırabilecek bir değişikliğin planlarını yapıyor. Çünkü Musk’ın yaptığı son açıklama, X’te çok yakında engelleme diye bir seçeneğin olmayabileceğini gösteriyor.

Elon Musk, dün yaptığı açıklamada Twitter/X’teki engelleme özelliğini kaldıracaklarını söyledi. Bundan sonra kullanıcılar istedikleri kişileri engelleyemeyecekler. Tabii özel mesajlar, yani DM’ler bu kurala dahil olmayacak. Özel mesajlar konusunda kullanıcılar istedikleri kişileri engellemeye devam edebilecekler.

 

 

Twitter X

Elon Musk bu kararını engellemenin gereksiz olduğu tezi üzerine kuruyor. Musk’a göre kullanıcıların başkalarını engellemelerine gerek. Bunun yerine o kullanıcıları sessize alarak da aynı şeyi yapabilirler. Bu yüzden Musk çok yakında bu özellikten kurtulacaklarını söylüyor.

Öte yandan CNBC ise bu kararın arkasında farklı bir gerekçenin olabileceğini savunuyor. Çünkü X kullanıcıları bu özelliği bazen de reklam verenleri engellemek için kullanıyor. Bu da şirketin başlıca geliri olan reklam gelirini ciddi şekilde etkiliyor. Musk, platformdaki engelleme özelliğini kaldırarak reklamların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilir. Elbette bu kararın kullanıcılardan tepki göreceğine şüphe yok. Ancak Musk bu konuda umursamaz bir tavır sergilemeye devam ediyor.

OnePlus Ace 2 Pro resmen tanıtıldı