Twitter reply yapmayı engelletecek

Twitter yeni mesaj gönderme

Mikroblog servisi Twitter reply mesajları üzerinden çıkan tartışmaları engellemek isteyen kullanıcılara güzel bir armağan veriyor.

Twitter reply kavgaları ile çalkalanıyordu

Şimdilik ABD ve Japonya’da teste alınan yeni özelliğe göre kullanıcılar bazı tweet’lerde istnmeyen, rahatsız edici, troll kullanıcıların mesajlarını gizleyebilecek. Böylece paylaşımın altında çirkin tartımaların ortaya çıkması engellenebilecek.

Bu da polemiğe girmeden tweet’lemek isteyen kullanıcılar için çok önemli bir özellik.Ancak aynı zamanda, diğer insanların görüşlerini engellemenin sansür anlamına geleceğine dair de tartışma bulunuyor.

Fakat Twitter daha önce bu özelliği sessizce Kanada’da test etmiş ve başarılı sonuçlar almıştı. Twitter’a göre, takipçilerine sansür uygulama konusunda kontrol çıkan kullanıcılar da takipçi kaybedeceği için sistem kendini dengeleyecek. Öte yandan bir tweet altında mesajları gizlenen/engellenen kullanıcıların da kendilerini tartıp analiz etmeye fırsatı oluyor.

Yanıtları Gizle özelliği şimdilik sadece test aşamasında ve kalıcı olup olmayacağı bilinmiyor. Twitter uygulamaya gelecek tepkilere ve uygulamanın başarısına göre karar verecek. Eğer başarılı olursa, yeni özelliğin tüm dünyada devreye girmesi bekleniyor.

21. yüzyılın en iyi 10 oyunu!

Twitter yeni