Sosyal medya düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuluyor!

Sosyal medya sitelerinde şarkılar

Toplamda 11 maddeden oluşan sosyal medya düzenlemesi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak. Peki, bu düzenlemede neler var?

Sosyal medya platformları için kritik gün bugün. Toplamda 11 maddeden oluştuğu söylenen sosyal medya düzenlemesi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak. Sansür endişelerini de gündeme getiren bu düzenlemede bakalım neler yer alacak? Söylendiği gibi sosyal medya kullanım alanı kısıtlanacak mı? Sansür olacak mı?

AK Parti Meclis Grubu’nun Almanya’daki düzenlemeyi baz alarak hazırladığı teklife göre; Türkiye’den günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurt içi veya yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları da Türkiye’de temsilci bulunduracak. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcısının internet trafiği bant genişliği önce yüzde 50, daha sonra yüzde 95’e kadar azaltılacak.

Twitter hacklendi! Apple, Bill Gates ve Barack Obama gibi isimlerin hesapları çalındı!

Sosyal ağ sağlayıcıları, Türkiye’deki kullanıcıların verilerini Türkiye’de barındırmak zorunda olacak.

Bu iki yükümlülüğü yerine getirmeyen platformlar erişim engelleme veya içerik çıkarılması kararlarının uygulanmasına ilişkin rapor bildirimi yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere para cezası verilebilecek.

Kişiler tarafından da sosyal ağ sağlayıcılarına içerik kaldırılması ya da erişim engellenmesi başvurusu yapabilecek ve bu başvurulara belirlenen saat içerisinde olumlu ya da olumsuz yanıt verilmek zorunda olunacak.

Sosyal medya düzenlemesi

Başvuruları yanıtsız bırakan ağ sağlayıcılara para cezası verilebilecek. Hukuka aykırı olduğu mahkeme kararıyla saptanan içerik, sosyal ağ sağlayıcıya bildirilecek. Bildirime rağmen belli bir saat içinde gereğini yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcı, doğan zararların karşılanmasından sorumlu olacak.

Şimdilik 11 maddenin tamamı bilinmiyor. Ancak MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bir dönem teklif etti. T.C. kimlik numarası ile sosyal medya platformlarına giriş yapılma olayı gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. Yeni üyelikler neyse de mevcutta milyonlarca hesap var. Hepsine tek tek T.C. kayıt ettirmek imkansız görünüyor.