Twitter yine yenilik peşinde

Twitter "Topluluklar" özelliği Android'e geldi

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, bu defa da görseller üzerinde önemli bir çalışma yürütüyor.

Twitter yine yenilik peşinde! Twitter, kuşkusuz modası bir türlü geçmeyen son yıllarda hemen her tür teknolojik, siyasi, kültürel iklim değişikliğine gayet güzel bir şekilde ayak uydurabilmiş bir platform. Bu özelliği sayesinde dünyanın en büyük sosyal medya platformlarının başında gelen şirket, mevcut konumunu koruman için sürekli bir gelişim halinde.

Daha geçtiğimiz günlerde podcast özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıkan Twitter, anlaşılan birçok özelliği aynı anda test etmeye devam ediyor. Bugün internete yansıyan bilgilere göre Twitter şimdilerde ise, görsellerini zenginleştirme ve daha kullanışlı bir hale getirmek istiyor.

Twitter, uygulama içi "mağazalar" özelliği getiriyor

Twitter yine yenilik peşinde

Test edilen yeni özelliğe göre, kullanıcılar artık istemeleri halinde görsellere alternatif metin ekleyebilecekler. Bununla birlikte, görselin alt kısmında yer alacak bir “ALT” butonu, görseldeki alternatif metni görmek isteyen kullanıcıların tıklaması için hazır bulunacak.

Bu özellik sayesinde internetin çok iyi çekmediği alanlarda, görselin ne anlattığının tam anlaşılamaması gibi durumlarda alternatif metinler vasıtasıyla eklenecek açıklamalarla, bu sorunun çözüleceğini düşünen Twitter, aynı zamanda kısmi görme engeli bulunan ya da renk körü olan kullanıcıların da artık görsellerden daha fazla istifade edebileceğini düşünüyor.

Şu an için test aşamasında olan bu özellik, toplam Twitter kullanıcısının sadece %3’ü tarafından erişilebilir düzeyde. Sosyal medya devi ise, aldığı geri bildirimlere göre bu özelliği Nisan ayı gibi dünya genelindeki bütün kullanıcılarının beğenisine sunmayı planlıyor.

Bu hafta çok kazandıran kripto paralar bakın hangileri oldu (05 – 12 Mart)