Instagram çöktü mü, instagram kapandı mı, Instagram’a erişim engeli!!!

Instagram CEO'su Adam Mosseri Özür diledi

Türkiye’de sosyal medya kullanıcıları 2 Ağustos 2024 itibarıyla Instagram’a erişim engeliyle karşılaştı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya platformuna erişim engeli getirdiğini duyurdu. Kararın ardından, kullanıcılar Instagram’a erişimde sorun yaşarken “Instagram çöktü mü?” sorusu gündeme geldi. BTK’dan yapılan açıklamada, erişim engelinin “katalog suçlara uymadığı” gerekçesiyle getirildiği belirtildi.

Instagram

BTK’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, erişim engeli 2 Ağustos sabahı yürürlüğe girdi. Ancak, engelin ne kadar süreceği konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Katalog suçlar, çocuğa karşı cinsel istismar, intihara teşvik etme, Atatürk’e hakaret gibi içerikleri içeriyor ve bu tür suçların yer aldığı içeriklerin çıkarılmasında yaşanan zorlukları ifade ediyor.

Bu gelişmenin arka planında, 31 Temmuz’da İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı bir açıklama bulunuyor. Altun, Haniye’nin ölümü sonrası yayımladığı taziye mesajında, sosyal medya platformunun Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğini belirterek, “Heniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir.” ifadelerini kullanmıştı.

Sonuç olarak,  kullanıcılar Türkiye’de bu sabah itibarıyla platforma erişemiyor. Erişim engelinin ne kadar süreceği ve nasıl bir süreç izleneceği konusunda ise belirsizlik devam ediyor.

Samsung, Galaxy cihazları için 2 yeni güvenlik önlemi getirdi