Instagram’ın tekrar erişimi için saat verildi!

Rusya sözünü tuttu, Instagram'ı yasakladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı canlı video paylaşımında, Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki hassasiyeti doğrultusunda Meta’nın (Instagram ve Facebook’un çatı şirketi) PKK ve diğer terör örgütleri lehine propaganda içeren içeriklerin kaldırılması için gerekli hassasiyeti göstereceğini açıkladı.

Bakan, bu adımın güvenlik ve kamu düzenini koruma amacı taşıdığını belirtti. Bakan Uraloğlu, katalog suçlarıyla ilgili gerekli ilerlemelerin sağlandığını ve Meta yetkililerinin önümüzdeki günlerde Türkiye’ye daha geniş katılımlı üst düzey bir ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi. Bu ziyaretin, Türkiye’nin sosyal medya platformlarıyla olan ilişkilerinde önemli bir dönüm noktası olması bekleniyor.

Uraloğlu, X (eski adıyla Twitter) sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Instagram’a getirilen erişim engelinin saat 21.30’da kaldırılacağını duyurdu. Bakan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sosyal medya platformlarının Türkiye kanunlarına saygı göstermelerini beklediklerini vurguladı ve Instagram yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda katalog suçlar çerçevesinde taleplerin karşılanacağının taahhüt edilmesi üzerine erişim engelinin kaldırılacağını belirtti.

Instagram

Bakan Uraloğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik. Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik. Sosyal medya yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız.”

Instagram’a getirilen erişim engeli, Türkiye’nin sosyal medya platformlarına yönelik politikaları ve katalog suçlar konusundaki hassasiyeti çerçevesinde geçici olarak uygulanmıştı. Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarına göre, Meta ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının ardından, Instagram’a erişim yasağı kaldırılacak ve Türkiye’deki kullanıcılar platforma yeniden erişebilecek.

2024 Mac mini yeni M4 çipiyle gelecek