Twitter işten çıkarılan personellerin geri dönmesini istiyor!

Twitter kurumların hesaplarını doğrulamasına izin verecek!

Bloomberg’e göre Twitter, işgücünü yarıya indirdikten sadece birkaç gün sonra bazı çalışanlarından geri dönmelerini istiyor. İşte detaylar.

Şirket içindeki iki kaynağa atıfta bulunan Twitter outlet raporları yönetimi bazı çalışanların kazara ya da deneyimlerinin farkında olmadan işten çıkarıldığını duyurdu.Twitter, ise konuyla ilgili sorulara direkt olarak yanıt vermedi. Platformer’dan Casey Newton, dahili Slack kanallarından birinden mesajlar paylaşarak şirketin planını bildiren ilk kişi oldu. Bir gönderi, şirketin Android ve iOS geliştiricilerine ihtiyacı olduğunu gösterdi.

Twitter işten çıkarılan personellerin geri dönmesini istiyor!

Bazı çalışanları geri getirme kararı, Twitter’da kaotik bir hafta sonuna sebep olabilir. Şirket, Cuma gününe yaklaşık 3.800 çalışanı işten çıkararak başladı; bu, yeni erişilebilirlik özellikleri geliştirmekten sorumlu olanlar da dahil olmak üzere şirket genelinde ekiplerin canını sıkan bir hareketti. Cumartesi günü şirket, yeni ücretli doğrulama sistemini kısa bir süreliğine kullanıma sunmaya başladı. Ancak hala taşlar yerine oturmamış görünüyor, bu kapsamda platformda karışıklıklar devam ediyor.

Ciddi işten çıkarmalar sivil hak savunucuları arasında da yankı uyandırdı. Eski Twitter CEO’su ise bu işten çıkarmalarla ilgili olarak kendisini suçladığını duyurdu. Eski CEO Jack Dorsey, şirketi düşünmeden büyüttüğünü ve şu anda işten çıkarmalarla ilgili suçlanırsa bunu anlayışla karşılayacağını belirtti. Bu kapsamda suçu üstlendiğini ifade eden eski CEO Elon Musk’ın platformu satın almasını da en çok destekleyen isimler arasında yer alıyordu.

Oppo yeni katlanabilir akıllı telefonları üzerinde çalışıyor