Amazon çalışanları ofis hayatına geri dönüyor

https://donanimgunlugu.com/oneplus-open-inceleme-videosu-351119

Bloomberg ile konuşan kaynaklara göre, bazı Amazon çalışanları, haftada üç gün ofis içi çalışma gerektiren bir şirket politikasına uymak zorunda kalacak. İşte tüm detaylar.

Karardan etkilenenler, uzak pozisyonlar için işe alınan işçileri ve en yoğun pandemi günlerinde evden çalışanları içerecek. The Wall Street Journal’ın bildirdiği gibi, Amazon çalışanlarının Seattle, New York ve San Francisco’daki (ve muhtemelen diğer konumlardaki) şirket merkezleri dahil olmak üzere “ana merkez” ofislere rapor vermesi gerekecek. Ancak, kimin ve nereye taşınması gerektiğine ilişkin kararlar departman bazında verilecek. Şirketin, kaç çalışanın kendilerini kökten değişen bir sistemle karşı karşıya bulacağını öngörmek mümkün değil zira politikada ciddi değişimler yaşanacak.

Amazon çalışanları ofis hayatına geri dönüyor

Bir Amazon temsilcisi bugün Bloomberg’e, CEO Andy Jassy’nin Şubat ayında duyurduğu ofis içi yetkilendirmeyi uygulamaya koyduğundan bu yana “daha fazla enerji, işbirliği ve bağlantının gerçekleştiğini” gözlemlediğini söyledi. 2022’nin sonlarında başlayan ve yaklaşık 27.000 çalışanı etkileyen yaygın işten çıkarmalarla gündeme gelen şirket şimdi bazı değişiklikler yapacak. Ancak çalışanlar bundan memnun değil. Yüzlerce işçi, ofise dönüş politikasını ve şirketin iklim eksikliklerini protesto etmek için Mayıs ayında bir grev düzenledi.

Bir Amazon sözcüsü Bloomberg’e “Aynı lokasyonlarda daha fazla ekibi bir araya getirmenin en iyi yollarını aramaya devam ediyoruz ve kendilerini etkileyen kararlar alırken çalışanlarımızla doğrudan iletişim kuracağız” dedi. Şirket içinde çatışmalar bir süre daha devam edecek.

iPhone 15’in yeni sızıntısı Dynamic Island’ın standart olduğunu gösterdi