Elon Musk Twitter/X’te Önemli Bir Değişiklik Daha Yapıyor

Elon Musk Twitter

Twitter’ı satın aldıktan sonra adını X’e çevirmek başta olmak üzere pek çok değişiklik yapan Elon Musk, şimdi de beğenileri gizlemeyi düşünüyor.

Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra popüler sosyal medya platformunda pek çok değişiklik başladı. Şirketteki ilk hamlelerinden biri mavi tikleri paralı yapmak olan Musk, daha sonra işi daha da büyüttü ve Twitter’ın adını komple değiştirmeye kadar gitti. Bugün artık bu platform X adıyla varlık gösteriyor. Ancak Musk’ın X’e yönelik değişim hamleleri henüz tamamlanmış değil. Musk’ın şimdiki amacı ise platformdaki beğenme sistemini değiştirmek.

X iş arama aracı artık yayında!

Bildiğiniz gibi X Premium üyeleri bir süredir platformda hangi paylaşımları beğendiklerini saklama özelliğine sahip. Ancak Musk şimdi bu özelliği tüm kullanıcılara asmak istiyor. Musk’a göre insanlar neleri beğendiklerini başkaları göremeyince daha özgür olacak ve bu da sosyal medyada daha dürüst bir ortam yakalayacak. Musk’a göre bu sayede insanların gerçekte ne düşündüğünü daha net bir şekilde görme şansı yakalayacağız. Örneğin toplumsal bir konuda sakıncalı bir paylaşım yapıldığında, insanlar bunu beğenmekten çekinmeyecek. Bu da bu görüşün aslında destekçisi olduğunu ortaya çıkaracak.

Son yıllarda özellikle ABD’deki politik iklim insanların düşündüklerini özgür bir şekilde ifade etmelerini epey zorlaştırdı. Bu yüzden aslında destekçisi olan fikirleri dile getirenler uçlarda kişiler olarak görüldü. Ancak eğer Musk dediğini yapar ve beğenmeleri gizleme özelliğini genele yayarsa, bu görüşlerin aslında ne kadar çok desteğe sahip olduğu açıkça görülecek. Musk’ın şimdi böyle bir değişiklik yapmak istemesinin arkasında da bu yatıyor. Neticede kendisi de görüşleri sakıncalı bulunan bu muhaliflerden biri.

Call of Duty: Black Ops 6 Fragmanıyla Şaşırttı