Elon Musk son kararıyla Twitter’ın fişini çekebilir

Elon Musk Twitter

Elon Musk’ın Twitter’ı tüm kullanıcılar için paralı hale getirmek istemesi, pek çok kişi tarafından şirketin fişini çekecek hamle olarak görülüyor.

Bildiğiniz gibi Elon Musk, Twitter’ı satın aldığı günden beri tartışmalı kararlara imza atıp duruyor. Daha şirketi alır almaz çalışanlarının büyük bölümünü işten çıkararak bu değişikliklere başlayan Musk, sonraki dönemde platformda irili ufaklı pek çok değişiklik yaptı. Son olarak Twitter’ın adını X’e çevirerek bu konuda çıtayı epey yukarı çekti. Ancak görünen o ki Musk’ın X kullanıcıları için hazırladığı sürprizler bununla da sınırlı kalmayacak.

Şirketin başına gelir geçmez mavi tiki paralı yaparak tepki toplayan bir karara imza atan Elon Musk, şimdi de tüm Twitter’ı paralı yapmak için harekete geçti. Musk bu hafta verdiği bir demeçte, bundan sonra tüm X kullanıcılarından “ufak” bir ücret alınabileceğini söyledi.

X platformunda bir kullanıcıyı engellemek mümkün olmayacak

Elon Musk’ın İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşme sırasında yaptığı bu açıklamada, tahmin edeceğiniz gibi tepkiyle karşılandı. Musk’ın tüm X’i paralı hale getirmek istemesi sadece tepki toplamakla kalmadı aynı zamanda Musk’ın motivasyonunu sorgulatmaya başladı. Öyle ki bazı kişiler Musk’ın bilerek X’in kuyusunu kazdığını düşünmeye başlamış durumda. Bu kişilere göre X’i herkes için paralı hale getirmek, popüler sosyal ağın tabutuna son çiviyi çakan gelişme olabilir.

iPhone 15 siparişleri iPhone 14’ün önünde seyrediyor