Resmileşti: Twitter mavi tik paralı oluyor

Twitter mavi tik

Twitter mavi tik paralı oluyor. Elon Musk, mavi tik için aylık ücret ödenecek bu yeni sistemin detaylarını paylaştı.

44 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla Twitter’ın yeni sahibi olan Elon Musk, şirketin başına geçer geçmez kendi etkisini hissettirmeye başladı. İşe Twitter’ın başındaki üç ismi kovup CEO olarak kendisini atamakla başlayan Musk, bir yandan yönetim kadrosunu yeniden şekillendirirken, bir yandan da platformun kendisinde önemli değişiklikler yapıyor.

Elon Musk’ın Twitter’ta yapacağı önemli değişikliklerden biri de sadece onaylı kullanıcıların sahip olduğu mavi tiki paralı yapmak olacak. Bugüne kadar daha çok bir ayrıcalık olarak görülen ve çoğu kişinin almak için çabaladığı mavi tikin bu cazibesini paraya dönüştürmek isteyen Musk, mavi tiki bir tür abonelik sistemine dönüştürüyor.

Birkaç gün önce çıkan bu yöndeki haberler, dün Elon Musk tarafından doğrulandı. Mavi tikin paralı hale geleceğini duyuran Musk, bu yeni sistemin detaylarını paylaştı.

Elon Musk ve Twitter davasında yargıçtan ilk yorum!

Kısa süre içerisinde aktif hale gelmesi beklenen bu yeni sistemde Twitter mavi tik paralı olacak. Elon Musk bu ayrıcalık için ödenecek aylık ücretin 8 dolar olacağını açıkladı. Bu rakam bölgesel olarak değişecek. Yani her ülkeye o ülkenin alım gücüne göre bir fiyatlandırma yapılacak.

Mavi tik Twitter kullanıcılarına belli başlı ayrıcalıklar sağlayacak. Mesela mavi tik sahibi kullanıcılar yorumlarda ve aramalarda daha üstte çıkacak. Ayrıca mavi tikli kullanıcılar yüzde 50 daha az reklam görecek. Mavi tik ile birlikte gelen bir diğer ayrıcalık da daha uzun süreli videolar ve ses dosyaları paylaşma özelliği olacak.

Kullanıcıların mavi tik almak için kimliklerini doğrulatmaları gerekeceği için Elon Musk bu yeni sistemin spamın önüne geçip, özgün kullanıcıları ön plana çıkarmak için de oldukça kullanışlı olacağına inanıyor.

iPhone 14 Pro teslimatları gecikecek