Black Shark, işitme engelliler için dudak okuyabilen VR cihazının patentini aldı

v111

Black Shark, son gelen raporlara göre yeni bir patent aldı. Patent engelli bireyler için dudak okuyabilen VR cihazı için…

Black Shark işitme bozukluğu olan kişilere yardımcı olmak için oluşturulmuş VR tabanlı bir ürünün (sanal gerçeklik) patentini aldı. Patent içeriğine bakıldığında kendi mobil güç kaynağını ve bir görüntüleme ünitesini barındıran yeni bir VR gözlük olduğu görülüyor. Cihaz gadget, dudak ve dudak dilini okumak için özel bir modüle sahip olacaktır. Başka bir deyişle, dudak hareketini tanıyabilecek ve ilgili bilgileri VR cihazı kullanıcısına gönderebilme özelliğine sahip.

Black Shark

Veriler muhtemelen ses biçiminde kopyalanacak veya muhtemelen VR cihazının ekranında görüntülenecektir. İlginçtir ki, bu yılın başlarında Tencent’in Black Shark’ı satın almasıyla ilgili bir raporu ele almıştık. İlkinin, Metaverse’e adım atmaya çalışırken bu hareketi yaptığı söylendi. Farkında olmayanlar için, Black Shark bir süredir oyun endüstrisinde olan ve metaverse için VR donanımı geliştireceği bildirilen bir marka oldu. Bu arada Tencent, şirketin yeni VR ürünündeki yazılım içeriğinden sorumlu olacaktı.

Bunun hala bir patent olduğunu unutmayın. Bu, markanın gerçekten böyle bir ürün üzerinde mi çalıştığını yoksa tüm temelleri mi kapsadığını bilmediğimiz anlamına geliyor. Ancak bu doğruysa, şirket açıkça pazar genelinde daha fazla tüketiciye erişilebilirliği geliştirmeye odaklanıyor. Bu konuyla ilgili sahip olduğumuz tüm bilgiler bu kadar, bu yüzden daha fazla güncelleme için bekleyin.

Galaxy Tab A7 Lite Kids Edition piyasaya sürülüyor