Twitter mavi tiki parayla sunmaya başladı

Twitter mavi tik

Twitter mavi tik artık parayla alınabiliyor. Elon Musk’ın isteği üzerine yapılan değişiklik bazı bölgelerde devreye girdi.

44 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla Twitter’ın yeni sahibi olan Elon Musk, şirketin başına geçer geçmez kendi etkisini hissettirmeye başladı. Musk, zaman kaybetmeden Twitter’da önemli değişiklikler yapıyor. Bu değişikliklerin ilki ise normalde sadece belli başlı VIP kullanıcılara verilen mavi tikin paralı olması ve herkese açılması oldu.

Bugüne kadar daha çok bir ayrıcalık olarak görülen ve çoğu kişinin almak için çabaladığı mavi tikin bu cazibesini paraya dönüştürmek isteyen Musk, mavi tiki bir tür abonelik sistemine dönüştürmek için bu hafta başında düğmeye bastı. Musk’ın bu isteğini bir an önce gerçeğe dönüştürmek için hemen çalışmalara başlayan Twitter ekibi, bu yeni sistemi hızlıca hazır hale getirdi. Twitter mavi tik dün gece itibarıyla yeni sistemine geçti.

Elon Musk ve Twitter davasında yargıçtan ilk yorum!

Bu yeni sisteme şimdilik tüm kullanıcılar erişemiyor. Ancak iOS uygulamasına dün gece gelen güncellemenin ardından gönderilen bildirimde, Twitter Blue servisine abone olan herkesin Twitter mavi tik sahibi olabileceği söylendi. Bu özelliğe sahip olmanın bedeli ise aylık 7.99 dolar olan abonelik ücreti. Şimdilik sadece iOS kullanıcılarına ve belli başlı bölgelerde sunulan bu özelliğin önümüzdeki günlerde diğer platformlara ve bölgelere de gelmesi bekleniyor.

Twitter mavi tik ABD’de aylık 7.99 dolara kullanıcılara sunuluyor. Ancak bu rakam bölgesel olarak değişecek. Yani her ülkeye o ülkenin alım gücüne göre bir fiyatlandırma yapılacak. Twitter Blue’nun Türkiye’de ne kadar kullanıcılara sunulacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Mavi tik Twitter kullanıcılarına belli başlı ayrıcalıklar sağlayacak. Mesela mavi tik sahibi kullanıcılar yorumlarda ve aramalarda daha üstte çıkacak. Ayrıca mavi tikli kullanıcılar yüzde 50 daha az reklam görecek. Mavi tik ile birlikte gelen bir diğer ayrıcalık da daha uzun süreli videolar ve ses dosyaları paylaşma özelliği olacak.

Samsung Galaxy S23’ün yonga seti kesinleşti