Elon Musk bir günde 13 milyar dolar kaybetti

Elon Musk

Twitter’ı satın almaya niyetlendiği günden beri serveti hızla eriyen Elon Musk, bu hafta da bir günde 13 milyar dolar kaybetti.

Bir dönem dünyanın en zengin insanı unvanının sahibi olan Elon Musk, hala en büyük kişisel servetlerden birinin sahibi olsa da bu servet hızla erimeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi her şey geçtiğimiz yıl Musk’ın Twitter’ı almaya niyetlenmesiyle başladı. Bu çılgın anlaşmayı tamamlamak için 44 milyar doları gözden çıkaran Musk, bir yandan Twitter’ı almak için kesenin ağzını açarken, bir yandan da o günden beri devam eden tartışmalardan darbe aldı. Bu sürecin etkisiyle pek çok yatırımcının desteğini yitiren Musk’ın kişisel serveti o günden beri adeta eriyor.

Bir dönem kişisel serveti 400 milyar dolara ulaşan Elon Musk’ın serveti bugünlerde 200 milyar doların altına düşmüş durumda. Üstelik bu da yetmezmiş gibi Musk bu hafta ciddi bir yara daha aldı. 20 Nisan’da üst üste gelen aksilikler, Musk’a bir günde 13 milyar dolar kaybettirdi.

Elon Musk, anket sonucuna göre Twitter'ı bırakabilir

20 Nisan’ın Elon Musk ve kurucusu olduğu SpaceX için büyük bir gün olması bekleniyordu. Ancak işler planlandığı gibi gitmedi. SpaceX’in heyecan veri yeni megaroketi Starship, ilk denemesinde havalandı havalanmasına ama kısa süre sonra sarsılmaya başladı ve sonunda da büyük bir gürültü kopararak infilak etti. Böylece Starship o çok beklenen uçuşu bir hayal kırıklığına dönüştü. Tahmin edeceğiniz gibi bu da SpaceX’in değerini ciddi ölçüde düşürdü.

Ancak Musk’ın 20 Nisan’daki tek hayal kırıklığı Starship değildi. Çünkü aynı gün Tesla tarafından paylaşılan mali sonuçlar da ortaya pek hoş bir tablo çıkarmadı. Buna bir de Twitter’ın devam eden mavi tik karmaşası eklenince Musk’ın her üç şirketi de aynı anda değer kaybetti. Bu da Elon Musk’ın bir günde 13 milyar dolar kaybetmesine neden oldu. Bu düşüşün ardından Musk’ın toplam serveti 163.9 milyar dolara düşmüş durumda. Bu rakam 2023’ün başındakinden yüksek olsa da 400 milyar dolar civarında zirveyi gördüğü noktalardan çok uzakta.

ChatGPT’nin günlük maliyeti 700 bin dolar