Artık herkes Twitter hesabına mavi tik alabilecek

twitter dogrulanmis profil1

Popüler sosyal ağ Twitter’da artık herkes mavi tik yani hesap onaylatma işlemi yapabilecek. Peki nasıl?

Twitter, işletmeler, siyasiler, ünlüler ve STK’ların profillerine “doğrulanmış hesap” anlamına gelen bir mavi tik yerleştirmelerine uzun süredir izin veriyor. Bu mavi tik işareti, kullanıcılara hesabın güvenilirliği hakkında bir ön bilgi veriyor ve resmi hesap olduğu çok daha kolay şekilde anlaşılabiliyordu.

Platform bunu bir süre önce şahısların kullanımına da açtı ancak başvurunun onaylanması işlemi, Twitter’ın inisiyatifinde gerçekleşiyordu. Yeni çalışmalar, söz konusu mavi tiki tüm kullanıcıların alabilmesi yönünde.

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey, bir Periscope yayınında, mavi tikin herkes tarafından alınabileceğini dile getirdi. Henüz uygulamaya geçmedi ancak birinci ağızdan böyle bir çalışmayı duymak, önümüzdeki günlerde resmi olarak duyurulacağı anlamına geliyor.

Ancak burada dikkat çekilmesi gereken bir nokta var. Alıştığımız mavi tikin, güven verici bir etkisi var. Dolayısıyla tüm kullanıcıların mavi tik alması yerine yeni bir doğrulanmış hesap sisteminin uygulanması çok daha makul duruyor. Aksi taktirde herkesin aynı işareti kullanması, büyük bir karışıklığa sebep olabilir. Mevcut mavi tik yerini korurken, şahıslar için farklı ve yeni bir doğrulama rozeti olması çok daha olası.

twitter dogrulanmis profil2

Sosyal ağlardaki kimlik hırsızlığı ve aldatıcı profillerin önüne geçmek adına yapılacak olan bu yenilik, kötü niyetli kişilerin sahte profiller ile insanları kandırmasını önleme amacını taşıyor.

Henüz Twitter’ın onaylı hesap özelliğini nasıl uygulamaya sokacağı bilinmiyor. Facebook tarafında hesap sahipliğini ispatlama noktasında kimlik fotoğrafı isteme uygulaması var. Bakalım Twitter nasıl bir uygulama ile karşımıza çıkacak?

Saadet zinciri Çiftlik Bank balonu sonunda patladı