Instagram mavi tik de paralı olabilir

Instagram kullanıcıların Reels indirmesine izin verecek

Twitter’dan sonra Instagram mavi tik de paralı olabilir. Instagram’ın kaynak kodunda yapılan değişiklik, böyle bir güncellemenin yolda olduğunu gösteriyor.

Bildiğiniz gibi Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldıktan sonra yaptığı ilk şeylerden biri Twitter mavi tiki paralı yapmak oldu. Musk’ın bu hamlesi hem Twitter’da kafa karışıklığına sebep olduğu hem de bilgi kirliliğini arttırabileceği gerekçesiyle çok tartışıldı. Ancak zamanla bu tartışmalar biraz duruldu ve Twitter’da nur topu gibi yeni bir gelir kapısına sahip oldu. Twitter’ın bu mavi tiki paralı yapma kumarının tutması, en azından kısa vadede bir gelir kapısına dönüşmesi, diğer sosyal medya platformlarını da harekete geçirdi. Görünüşe bakılırsa Twitter’a özenen bu şirketlerden biri de Meta.

Instagram içerik oluşturucularına özel güncelleme sundu

Meta çatısı altında bulunan Instagram’ın da Twitter gibi mavi tiki paralı yapma planı olduğu konuşuluyor. Daha doğrusu Instagram mavi tikin paralı bir versiyonunu çıkaracak. Twitter’ın aksine Instagram’ın halihazırda mavi tike sahip olanların da bu ayrıcalık için para istemesini istemeyecek gibi görünüyor. Bunun yerine mavi tik almak isteyen Instagram kullanıcılarına paralı bir versiyon sunulacak.

Instagram mavi tiki paralı yapma konusunda henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak Instagram’ın kaynak kodunu inceleyen yazılımcılar, yapılan son güncelleme ile koda eklenen yeni bir özelliğin paralı abonelik için hazırlandığı kanaatine vardı. Üstelik aynı koda Facebook yazılımında da rastlandı. Bu da zaman içinde benzer bir özelliğin Facebook’a da gelebileceğini gösteriyor. Ancak Instagram mavi tik halihazırda kullanımda olduğu için, onun paralı hale gelmesinin çok daha yakın bir gelecekte gerçekleşeceği düşünülüyor. Görünen o ki Elon Musk, sosyal medya dünyasında dengeleri değiştirmeye devam edecek.

Amerika üzerinde uçan Çin balonu panik yarattı