Twitter mavi tik kumarı istenen sonucu vermedi

Twitter mavi tik

Twitter mavi tiki paralı yaparak büyük bir kumar oynayan Twitter, bu paralı servisine şu ana kadar istediği kadar fazla kullanıcı çekemedi.

Bildiğiniz gibi Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldıktan sonra imza attığı en tartışmalı kararlardan biri de Twitter mavi tiki paralı yapmak oldu. Normalde toplum tarafından tanınmış, V.I.P. diyebileceğimiz kişilere, gerçekten o kişi olduklarını doğrulamak için verilen mavi tikin aylık 8 dolar karşılığında herkese açık hale getirilmesi, büyük bir tartışma yarattı. Öte yandan bu özelliği istismar edip kendilerini olmadıkları kişiler ya da kurumlar olarak gösteren kişilerin ortaya çıkması, büyük bir güvenlik zaafı da yarattı. Bu yüzden Musk’ın bu hamlesi sert eleştirilere maruz kaldı.

Elbette Musk da bu hamlesinin tepki toplayacağını biliyordu ama yine Twitter mavi tiki paralı yaparak bir tür kumar oynadı. Çünkü reklam gelirleri hızla düşen Twitter’ın hayatta kalabilmesi için yeni bir gelir kapısına ihtiyacı vardı ve mavi tiki paralı yapmak işe yarayabilirdi. Ancak bu hafta ortaya çıkan yeni veriler, bu kumarın en azından ilk aşamada tutmadığını gösteriyor. Çünkü Twitter mavi tik almak için para ödeyenlerin sayısı, toplanan tepkiyi haklı çıkaracak rakamın çok altında.

Twitter platformunda istifa üstüne istifa!

Yaklaşık iki ay önce aktif hale getirilen bu yeni Twitter Blue abonelik sistemi, ABD’de şu ana kadar sadece 180 bin paralı aboneye ulaştı. Bu rakamın globalde ise yaklaşık 290 olduğu tahmin ediliyor. Bu da Twitter’ın toplam kullanıcı sayısının sadece yüzde 0.2’sine denk geliyor. Oysa Elon Musk, bu paralı sisteme milyonlarca kişinin katılmasını bekliyordu. Yani anlayacağınız ortaya çıkan tablo Musk’ın beklentilerinden çok daha farklı oldu. Elbette önümüzdeki dönemde bu rakam artabilir ancak paylaşılan bu veriler, en azından şimdilik mavi tik kumarının tutmadığını gösteriyor.

PlayStation Plus şubat oyunları belli oldu