Microsoft Bing zirveye tırmanıyor

Microsoft Bing

Son dönemin çok konuşulan yapay zekası ChatGPT’nin Microsoft Bing’e entegre edildiği duyuruldu, Bing bir anda en çok indirilen uygulamalar arasına girdi.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft’un arama motoru Microsoft Bing, yıllarca Google’ın gölgesinden kurtulmayı başaramadı. Bu durumun bir gün değişmesi de imkansıza yakın görünüyordu. Ancak son döneme damga vuran yapay zeka uygulaması ChatGPT’nin oyuna dahil olması, imkansızı muhtemele çevirdi. Microsoft’un da yatırımcısı olduğu OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin Microsoft Bing’e entegre edilmesi, arama motorunu bir anda popüler hale getirdi.

Microsoft dün bir açıklama yayınlayarak ChatGPT’nin hem arama motoru Bing’e, hem de internet tarayıcısı Edge’e entegre edilmeye başlandığını duyurdu. Bu duyurunun ardından her ikisine de ilgi bir anda arttı. App Store’da hem Bing hem de Edge en çok indirilen uygulamalar listesinde zirveye doğru tırmanmaya başladı. Şu anda en çok indirilen uygulamalar listesinde Bing ikinci, Edge ise üçüncü sırada. Şu anda bu ikisinden daha popüler olan tek uygulama Gmail.

ChatGPT

Bildiğiniz gibi ChatGPT’nin kendisi, üç ay gibi kısa bir sürede 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak tarihin en hızlı yükselişini gerçekleştirmişti. Ancak yayınlanan bu son rakamlar gösteriyor ki ChatGPT sadece kendi yükselmekle kalmayacak, entegre edildiği Bing ve Edge gibi platformları da kendisiyle birlikte zirveye taşıyacak.

Bing’in bu ani yükselişi sonrası Google üzerindeki baskı daha da artmış durumda. Bir dönem arama motorlarının kralı olan Google’ın tahtını korumak için bir an önce kendi yapay zeka uygulamasını insanlarla buluşturması gerekiyor. Aksi takdirde Microsoft yapay zeka destekli aramayla özdeşleşen şirket haline gelebilir.

PlayStation Plus şubat oyunları belli oldu