Twitter mavi tik için 140 bin kişi para ödedi

Twitter mavi tik

Twitter mavi tikin paralı olması tepki çekmiş olsa da kullanıcı nezdinde karşılık buldu. 140 bin kişi bu özellik için para ödedi.

Bildiğiniz gibi Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldıktan sonra imza attığı en tartışmalı kararlardan biri de Twitter mavi tiki paralı yapmak oldu. Normalde toplum tarafından tanınmış, V.I.P. diyebileceğimiz kişilere, gerçekten o kişi olduklarını doğrulamak için verilen mavi tikin aylık 8 dolar karşılığında herkese açık hale getirilmesi, büyük bir tartışma yarattı. Öte yandan bu özelliği istismar edip kendilerini olmadıkları kişiler ya da kurumlar olarak gösteren kişilerin ortaya çıkması, büyük bir güvenlik zaafı da yarattı. Bu yüzden sert eleştirilere maruz kalan bu girişim çok uzun sürmedi ve Musk’ın geri atmasıyla birlikte mavi tikin parayla satışı durduruldu.

Ancak tüm eleştirilere ve yaşanan karmaşaya rağmen bu özelliğin aslında epey ilgi gördüğü anlaşılıyor. Çünkü New York Times tarafından paylaşılan son verilere göre, 10-15 Kasım tarihleri arasında, Twitter mavi tikin aylık 8 dolara alınabildiğini bu kısa periyotta, yaklaşık 140 bin kişi para verip mavi tik aldı.

Twitter platformunda istifa üstüne istifa!

Berlin’de yaşayan bir yazılımcı olan Travis Brown tarafından toplanan veriler sayesinde hazırlanan rapora göre parayla Twitter mavi tik alan kullanıcıların ortalama takipçi sayısı 560. Ancak milyonlarca takipçisi olan bazı hesaplar da mavi tiki parayla almak zorunda kalmış. Bunlardan biri Twitter’da 3.9 milyon takipçisi olan YouTuber Mike Salamanca. Bir diğeri 2.7 milyon takipçisi olan Arapça haber hesabı Alwatan News.

Öte yandan bu özelliğin aşırı sağcı kişilerden ve erotik film yıldızlarından da büyük ilgi gördüğü söyleniyor. Çünkü parayla mavi tik sahibi olan isimler arasında bu iki gruba giren isimler de bulunuyor.

Hive, Twitter’dan kaçanların yeni adresi oldu