Instagram’da mavi tik almak kolaylaşıyor

Instagram paralı

Instagram son dönemde gaza iyice bastı. Güncellemelere doymayan platform, şimdi de onaylı hesap alma işini kolaylaştırıyor.

Yeni Instagram’da mavi tik başvurusu nasıl yapılacak?

Mavi tik, tanınmış kişilere, gerçek hesapların ayırt edilebilmesi için verildiği bilinen bir onay simgesi. Her ne amaçla olduğu tam olarak bilinmese de Instagram, bu simgeyi almayı kolaylaştıracak birtakım yeniliklerin üzerinde çalışıyor.

Avustralya kaynaklı habere göre, onaylı hesap başvurusu artık doğrudan mobil uygulama üzerinden yapılabilecek. Başvurmak için tek yapmak gereken ayarlara girmek olacak. Şu anda bazı iPhone telefonlarda beliren değişikliğin birkaç hafta içerisinde Android cihazlara sunulması bekleniyor. Değişikliğin dünya çapında sunulması ise iddialara göre daha uzun sürebilir. Zira şirket, yüksek talep görecek bu uygulamayı bir anda tüm dünyada aktif hale getirmek istemiyor.

Yapılan kolaylaştırmayla, mavi tikin sadece tanınmış kişilerle sınırlı kalmaması mı hedefleniyor kesin belli değil. İddiaya göre onaylı hesaplara, kimliğini ispatlayan herkes kavuşabilecek.

11 inçlik iPad Pro ve yeni Apple Watch ortaya çıktı