Manchester United’ın yeni sahibi Apple ya da Amazon olabilir

Manchester United

Glazerlar tarafından satılığa çıkarılan Manchester United kulübünü satın almak için teklif yapmayı düşünen şirketler arasında Apple ve Amazon da var.

İngiltere futbol ligi Premier Lig, bugün dünyanın en çok izlenen ve en çok gelir getiren futbol ligi haline gelmiş durumda. Diğer futbol ligleriyle arasını hızla açan Premier Lig, futbol dünyasının NBA’i olma yolunda ilerliyor. Haliyle yatırımcılar da bu lige akın ediyor. Hatırlarsanız daha bu yılın başında Newcastle kulübünü Suudi sermayesi satın aldı. Öte yandan bir diğer İngiliz kulübü olan Arsenal’i Spotify’ın sahibinin satın alması gündeme geldi. Yani anlayacağınız Premier Lig kulüplerine ilgi epey artmış durumda. Üstelik bu kulüplere ilgi gösterenler arasında teknoloji şirketleri de var.

Şu sıralar eski gösterişli günlerinden uzakta olsa da Manchester United hala Premier Lig’in en değerli takımı olmaya devam ediyor. Bu yüzden United’ın satışa çıkarılacağı duyurulduğunda dünyanın dört bir yanından talipler devreye girdi. Gelen haberlere bakılırsa bu talipler arasında Amerikalı teknoloji devleri Apple ve Amazon da yer alıyor.

Apple Store çalışanlarının şikayetleri bitmiyor!

Daily Star’ın haberine göre Amerikalı teknoloji devi Apple, İngiliz devi Manchester United’ı satın almak için 5.8 milyar dolarlık dev bir teklif yapmayı düşünüyor. United’ın şu anki sahipleri olan Glazerlar kulübün fiyatını 8.25 milyar dolar olarak belirlemiş olsa da bu rakamlarda bir teklif almalarına imkansız gözüyle bakılıyor. Kulübün 6 milyar bandında bir rakama satılacağı tahmin ediliyor.

Kulüple ilgilinin şirketler arasında Amazon da sayılır ancak Amazon’un kulüp için ne kadarlık bir teklif yapmayı düşündüğü şimdilik bilinmiyor. Öte yandan bunların şimdilik iddiadan ibaret olduğunu, ortada somut bir teklif olmadığını da unutmamak gerekiyor.

Hive, Twitter’dan kaçanların yeni adresi oldu