Twitter mavi tik başvurusu hakkında yeni bir detay paylaştı

Twitter hesap doğrulama

Sosyal medya devi Twitter mavi tik başvurusu ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Şirket başvurulara yetişemiyordu. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Twitter sosyal medya platformları içerisinde çok farklı bir yere sahip. Facebook, Instagram ya da Snapchat gibi uygulamaların aksine küçük bloglara önem veriyor. Özellikle de gazeteciler ve politikacılar için eşsiz bir alan olduğunu söyleyebiliriz. Politikacıların, gazetecilerin ya da fenomenlerin hesapları burada mavi tik alabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde mavi tik başvurularının başladığı söylenmişti. Ancak yaşanan yoğunlaşma nedeniyle bu başvurular iptal edildi. 4 gün sonra sosyal medya devi yeniden başvuruları aldı. Böylece hesabını onaylatmak isteyenler için büyük bir fırsat ortaya çıkardı.

Twitter mavi tik başvurusu detayı cevap alacak

Twitter tarafından yapılan açıklamalarda mavi tik başvurusu için izlenecek yol açıklandı. Başvurular yapıldıktan sonra reddedilenler için bir e-mail atılıyordu. Ancak kullanıcılar gönderilen bu e-postanın yeterli açıklama içermediğini söyledi. Bu durum tepki ile karşılandı ve sonunda Twitter konuyla ilgili değişiklik yapmak zorunda kaldı.

Twitter mavi tik başvurusu

Hesabınızı doğrulamak istiyorsanız Twitter üzerinden gerekli başvuru işlemlerini yapabilirsiniz. Eğer kabul edilmezseniz Twitter sizlere bunu detaylı bir şekilde açıklayacak. Normal şartlarda detaylı açıklama yer almıyordu. Fakat kullanıcılardan gelen tepkiler nedeniyle geniş bir açıklamaya yer veriliyor.

Tesla, “Full Self Driving” sürümünü kullanıma sunmaya başladı

Microsoft yine benzer şekilde kullanıcılara detaylı açıklamalar yapan e-postalar gönderdiğini söylüyor. Şirketler kullanıcılara yaptıkları geri dönüşlerde eskisi gibi kısa cevaplar vermiyor. Bunun yerine nedenlerini uzun bir şekilde açıklıyor. Peki sizce yeni Twitter politikası yeterli mi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.