Instagram yeşil nokta dönemini başlattı

instagram son sürüm

Instagram yeşil nokta dönemini başlattı. Peki, Instagram yeşil nokta ne anlama geliyor. Son görülme ile mi alakalı? Instagram’ın son yeniliği hakkında bilinenler haberimizde yer alıyor.

Facebook’un bünyesinde yer alan Instagram yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Instagram’ın reaksiyonlar özelliğini test ettiğini sizlere aktarmıştık. Şimdi ise Instagram’da yeşil nokta dönemi başladı. Peki, Instagram’daki yeşil nokta özelliği ne anlama geliyor?

Instagram Hikayeler için Facebook reaksiyonları geliyor!

Bildiğiniz gibi WhatsApp’taki mavi tık olayı büyük olay yaratmıştı. Gönderdiğiniz mesajların okunup okunmadığını yarayan bu mavi tık, Instagram’da farklı bir şekilde kullanılıyor. Instagram’ın yeşil noktası da buna benzer bir krize yol açabilecek gibi görünüyor.

Instagram yeşil nokta ne anlama geliyor?

Instagram Direkt Mesajlar bölümünde eğer arkadaşınız uygulamayı açmışsa fotoğrafın yanında yeşil bir nokta belirecek. Bu yeşil nokta takipçilerinizin çevrimiçi olup olmadığını anlamanıza yarayacak.

instagram yeşil nokta

Özellikle çiftler arasında tartışmalara yol açabilecek bu özellik neyseki kapatılabiliyor. Ayarlar>Aktivite Durumu bölümünden takipçilerinizin uygulamayı kullanıp kullanmadığını öğrenmesini engelleyebiliyorsunuz. Çevrimdışı olanların yanında kırmızı nokta olmadığı için bu özelliği açıp açmadığınız da anlaşılmıyor.