Tesla, “Full Self Driving” sürümünü kullanıma sunmaya başladı

Tesla, "Full Self Driving" sürümünü kullanıma sunmaya başladı

Tesla, uzun süredir Full Self Driving yazılımındaki en büyük güncellemelerden birini gerçekleştirdi. Yayınlanan raporlaa göre Tesla’nın FSD beta sürüm 9’u Erken Erişim Programı kullanıcılarına sunduğunu bildirildi. Bu beta programı için oldukça büyük bir yükseltme diyebiliriz.

Full Self Driving, isminin aksine komple otomatik bir sürüş desteği sunmuyor, ancak birçok düzeltme sağlıyor. Beta sürümü otoyol dışında (şerit değişiklikleri ve dönüşler gibi) çok sayıda Otopilot sürücüsü desteği sağlayacak. Ayrıca, özellik “ek çevre bilgisi” sunacak. Otomatik sürüşe ek olarak daha iyi görseller ve daha net çevre görüntüsü de sunacak.

Tesla, "Full Self Driving" sürümünü kullanıma sunmaya başladı

Güncelleme, aynı anda, Otopilot devredeyken sürücünün de yola dikkat ettiğinizden emin olmak için kabin kamerasını kullanan ve yakın zamanda etkinleştirilen bir özellikle geliyor. İyileştirmelerden bağımsız olarak Musk, beta testçilerini bir an önce direksiyon başına davet ediyor. Full Self Driving için Sürüm 9’un gelmesi uzun zaman aldı. Tesla, FSD özelliklerini etkinleştirmeye ilk olarak Ağustos 2018’de başlama sözü verdi ve Elon Musk, 2020’de “bir milyondan fazla” otomobilin kendi kendini süreceğinin sözünü vermişti. Ancak bu sözleri tutamadılar diyebiliriz. Sadece 2020 yılının Ekim ayındaki küçük bir beta yayınlandı. Ancak bununla bile başarı sağlanmadı. Ancak nihayet bu teknolojinin gelişmesiyle yakında ellerinizi direksiyonda tutmanız gerekmeyebilir. Bu son sürüm, gerçek otonom sürüşün yakın gelecekte hazır olması pek olası olmasa da, bir miktar ilerleme olduğunu gösteriyor. Beta 9, bilinen sorunların çoğunu giderecek, ancak bilinmeyen sorunlar ortaya çıkacaktır.

Apple tekel olma konusunda Google’dan daha katı olabilir: Yeni davalar başlayabilir