Twitter, Mavi Tık başvurularını kabul etmeye başladı

Twitter, Mav Tık başvurularını kabul etmeye başladı

Twitter geçtiğimiz dönemlerde Mavi Tık sürecindeki hataları düzeltmek sebebiyle başvuruları durdurduğunu açıklamıştı. Şirket şimdi Mavi Tık için başvuruları tekrar almaya başladı. İşte detaylar.

Geçen ay doğrulama süreci için yeni başvuruları geçici olarak durdurduktan sonra Twitter, “mavi rozet talep etmek için erişim sağlamaya geri döndüğünü” duyurdu. Şirket, “başvuru akışını ve inceleme sürecini” iyileştirmek için yeni başvurulara ara verdiğini bildirmişti. Bunun, şirketin Temmuz ayında yanlışlıkla doğruladığı sahte hesaplarla direkt olarak ilgisi vardı. Başvurular tekrar açıldığına göre hatalar giderildi diyebiliriz. Artık kullanıcılar Mavi Tık için tekrar başvurabilir. Twitter’ın doğrulama kriterleri arasında bir hesabın “gerçek, kayda değer ve aktif” olması gerektiği üzerine kurulu. Ancak yine de sistemsel bazı hatalar meydana gelebiliyor. Zira geçtiğimiz dönemde uygulama içinde sahte hesaplara Mavi Tık verilirken gerçekten tanınmış kişilere verilmemişti.

Twitter, Mav Tık başvurularını kabul etmeye başladı

Gerçekten dikkate değer ve nüfuzlu kişilerin doğrulanmadığı çok sayıda vaka olmuştu. Herkesi mutlu etmeye çalışmak Twitter için zor oldu. Örneğin, Twitter, kullanıcıların doğrulama için tekrar başvurabileceğini söylese de, kullanıcılar hala “Bugün doğrulama için başvurmanın bir yolu yok” şeklinde tweet atıyor. Twitter’ın bu sefer karışıklığı çözmesi bekliyor. Neticede Mavi Tık çoğu kişi için prensip meselesi diyebiliriz. Şirket doğrulama sistemindeki hatalar çözmek için son aylarda aktif bir şekilde çalışıyor diyebiliriz.

Asus VivoBook S14 inceleme: Hem iş hem de okul süreçleriniz için