Whatsapp’ın ‘Mavi Tik’ Özelliğini Engelleme!

Whatsappin Mavi Tik Ozelligini Engelleme

Popüler mobil sohbet uygulaması Whatsapp’ın son güncellemesi ile gelen mavi tik birçok kişinin canını sıkmaya başladı.

Gelen güncelleme ile eklenen mavi tik özelliğinden hoşlanmadınız ve bunu engellemek mi istiyorsunuz? O zaman haberimizi dikkatli okuyunuz.

Whatsapp'in 'Mavi Tik' Ozelligini Engelleme!

Bilindiği gibi mobil sohbet uygulaması yeni bir özellik başlattı. Bu özellik sayesinde artık gönderdiğiniz mesajların okunup okunmadığını görebiliyorsunuz. Mesajı gönderdiğiniz zaman karşı tarafın mesajı görmesiyle beraber onay işareti mavi renge bürünüyor.

Her ne kadar mesaj gönderenler için iyi bir özellik olsa da, mesajı alan kullanıcıların pek hoşuna gitmeyecek gibi görünüyor. Görüşmek istemediği biri tarafından gelen mesajı gördü olarak işaretlenmesinden dolayı cevap vermek zorunda kalması birçok kullanıcının canını sıkacak bir durum. Ancak bu özelliği engellemenin bir yolu var. Karşı tarafın mesajı okuduğunuzu görmesini istemiyorsanız aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayın;

– İlk önce telefonunuzun Ayarlar bölümüne gelerek buradan Bilidirim ayarlarını kontrol edin. Whatsapp‘ın bildirim ayarlarında “Kilit Ekranda Göster” özelliğini etkinleştirin.

Whatsapp'in 'Mavi Tik' Ozelligini Engelleme!

– Bunun yanı sıra telefonunuzun kilitli olmadığı zamanlardaki bildirimler için de “Başlıklar” kısmını aktif hale getirin.

Whastapp uygulamanızı açın ve Ayarlar kısmına gelin. Buradan Bildirimler başlığına tıklayarak “Mesaj Önizleme” özelliğini aktif hale getirin.

Whatsapp'in 'Mavi Tik' Ozelligini Engelleme!

– Bu iki adımı izlediğinizde Whatsapp‘ı açmadan da mesajları okur hale geleceksiniz. Ana ekrandan ve bildirim ekranından gelen mesajları rahatlıkla okuyabileceksiniz.

Whatsapp'in 'Mavi Tik' Ozelligini Engelleme!

Diğer yandan bir mesaj geldiğinde uygulamayı açsanız da mesaj gönderen kişiye mavi tik gitmiyor. Karşı tarafa mesajın okunduğunun bildirilmesi için o kişinin mesajına girmeniz gerekiyor.

Klout 50 Listesi Açıklandı!