Elon Musk’ın şirketi yükselişe geçti

Elon Musk, Amber Heard için tehdit mektubu yollamış!

Elon Musk’ın uzay çalışmalarına odaklanan şirketi SpaceX, fon toplamak için hisse satışa hazırlandığı bu günlerde yeniden yükselişe geçti.

Bir dönem dünyanın en zengin insanı unvanının sahibi olan Elon Musk, son dönemde ise daha çok yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen bir isme dönüştü. Özellikle Twitter’ı satın alması Musk’ın bir anda tartışmalı bir figüre dönüşmesine sebep oldu. Öte yandan Twitter’ın mali olarak ciddi kayıplar yaşaması Musk’ı finansal olarak da aşağı çekti. Ancak tüm bu sıkıntılı süreçte Musk’ın yüzünü güldüren bir şirket var ki o da SpaceX. Musk’ın uzay araştırmalarına odaklanan şirketi, gerek NASA’dan aldığı ihaleler, gerekse roket teknolojileri konusunda yaptığı atılımlar sayesinde yükselişini sürdürüyor.

Şirket, araştırmalarına fon sağlamak için bir kez daha hisselerini satışa çıkarmaya hazırlanıyor. SpaceX, personel hisselerinin kamuya açılacağı bu fon toplama hamlesi için hazırlıklarını sürdürürken, şirketin değerinin ne olabileceğine dair de daha net bir tablo ortaya çıktı. Şirketin hisselerinin gördüğü yoğun ilgi, Elon Musk’ın uzay şirketinin yükselişe geçmesini sağladı.

SpaceX projeleri

Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre, şirketin 750 milyon dolar toplamak için gerçekleştireceği satış sırasında hisselerin yaklaşık 80-81 dolardan işlem görmesi bekleniyor. Bu da şirketin bugünkü değerini yaklaşık 150 milyar dolara taşıyor.

Şirketin değeri geçtiğimiz yılın sonunda 140 milyar dolara ulaşmıştı. Ancak görünen o ki aradan geçen altı aylık sürede SpaceX değerini daha yukarı çekmeyi başarmış. Musk’ın böylesine sıkıntılı bir süreçten geçtiği bu dönemde uzay şirketinin değer kazanmaya devam etmesi, şirketin ne kadar sağlam bir zemin üzerinde olduğunu da gözler önüne serdi.

Musk ve Zuckerberg kozlarını ringde paylaşacak