Elon Musk, bundan sonra Tesla hissesi satmayacağını açıkladı

Elon Musk, SpaceX ve Tesla çalışanlarına çağrıda bulundu

Elon Musk’ın Tesla hisselerini elinden çıkarması şirketin hisse değerini aşağı çekince, Musk bir daha Tesla hissesi satmayacağının sözünü verdi.

Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla satın aldı almasına ama bu anlaşmayla birlikte dev bir yükün de altına girdi. Bir yandan Twitter’ın başındaki her hamlesi eleştiri yağmuruna tutulan Musk, bir yandan da bu anlaşmanın finansal yükünü karşılamaya çalışıyor.

Twitter anlaşmasıyla birlikte onun kadar zengin biri için bile ağır bir yükün altına giren Musk, bu anlaşmanın finansal yükünü karşılayabilmek için Tesla hisselerini elinden çıkarmak zorunda kaldı. Twitter anlaşmasını tamamlamak için harekete geçtiği ilk dönemde, yani ağustos ayında 7 milyar dolar değerinde Tesla hissesi satan Elon Musk, geçtiğimiz ay 4 milyar dolarlık Tesla hissesi daha sattı. Musk’ın bununla yetineceği düşünülüyordu ama öyle olmadı. Musk geçtiğimiz hafta 3.5 milyar dolar değerinde Tesla hissesini elden çıkardı. 2021’in kasım ayından beri sattığı toplam Tesla hisselerinin değeri 39 milyar dolara ulaştı.

George Soros Tesla

Elon Musk’ın bu kadar çok Tesla hissesini satmış olması, elektrikli otomobil üreticisini de finansal olarak sarstı. Son dönemde büründüğü kötü adam rolü yüzünden halihazırda Tesla’yı zor durumda bırakan Musk, bir de hisselerini elinden çıkarınca yatırımcılar şirkete endişeyle bakmaya başladı. Bu da Tesla’nın hisse değerinin hızla düşmesine sebep oldu.

Daha Twitter’da işleri yoluna koyamamışken şimdi bir de Tesla’daki krizle başa çıkmak zorunda kalan Elon Musk, yatırımcıların endişelerini bir nebze olsun yatıştırabilmek için bundan sonra Tesla hissesi satmayacağını söyledi.

Musk, önümüzdeki iki yıl boyunca Tesla hissesi satmayacağını açıkladı. Önümüzdeki yıl ne olursa olsun Tesla hissesi satmayacağının sözünü veren Musk, büyük ihtimalle 2024’te de hiç Tesla hissesi satmayacağını söyledi.

Stranger Things animesi geliyor