OnePlus 12 özellikleri ortaya çıkmaya başladı

OnePlus 11

Beklenenden daha önce piyasaya sürülmesi gündemde olan OnePlus 12’nin teknik özelliklerine dair ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden OnePlus akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Amiral gemisi akıllı telefonlarının en son üyesi olan OnePlus 11’i ocak ayında kullanıcılarla buluşturan şirket, bu serinin yeni üyesini piyasaya sürmek için 2024’ün ocak ayını beklemeyecek gibi duruyor. Çünkü OnePlus 12 hakkında ilk sızıntılar gelmeye başladı ve paylaşılan bilgiler gösteriyor ki telefonu bu yıl bitmeden raflarda görebiliriz. En azından telefonun Çin’deki lansmanının yıl bitmeden gerçekleşmesi bekleniyor. Telefonun global çıkışı ise 2024’ün ilk aylarına kalabilir.

Normalden daha erken piyasaya sürüleceği söylenen OnePlus 12 için hazırlıkların hız kazanmasıyla birlikte telefon hakkında ilk sızıntılar da gelmeye başladı. Bu sayede telefonun teknik özellikleri hakkında ilk detaylar da ortaya çıktı.

OnePlus 12

Çin basınında yer alan bilgilere göre OnePlus 12’nin mühendislik aşamasındaki ilk prototipi, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alıyor. Telefon 6.7 inçlik OLED bir ekranla geliyor. QHD çözünürlükteki bu ekranın yenileme hızı 120 Hz. Batarya tarafında ise karşımıza 5000 mAh’lık bir batarya ve 100 W hızlı şarj özelliği çıkıyor.

OnePlus’ın yeni amiral gemisi akıllı telefonu arka kamerasıyla da oldukça iddialı geliyor. OnePlus 12’nin üçlü arka kamerasının üç etkileyici lensi bir araya getirmesi bekleniyor: 50 megapiksellik ana lens, 50 megapiksellik geniş açılı lens ve 64 megapiksellik periskop kamera. Eğer bu sızıntı doğru çıkarsa ilk kez bir OnePlus telefonunda periskop kamera göreceğiz. Ancak OnePlus’ın kardeş şirketi Oppo bir süredir bu teknolojiyi kullandığı için OnePlus’ın da buna geçiş yapması sürpriz olmayacaktır.

iQOO Neo 8 ve Neo 8 Pro piyasaya sürüldü