Elon Musk Tesla hisselerini satmaya devam ediyor

Tesla

Elon Musk, Tesla hisselerini satmaya devam ediyor. Musk bu kez de 3.9 milyar dolarlık Tesla hissesini elinden çıkardı.

Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla satın aldı almasına ama bu anlaşmayla birlikte dev bir yükün de altına girdi. Bir yandan Twitter’ın başındaki her hamlesi eleştiri yağmuruna tutulan Musk, bir yandan da bu anlaşmanın finansal yükünü karşılamaya çalışıyor.

Musk, 200 milyar dolara yaklaşan kişisel servetiyle kısa süre öncesine kadar dünyanın en zengin insanı unvanının sahibi olsa da (şu anda ikinci sırada) söz konusu 44 milyar dolarlık bir anlaşma olduğunda bu rakam Musk’ı bile zorlayabiliyor. Altına girdiği bu finansal yükle başa çıkmaya çalışan Musk, Tesla hisselerini satmaya devam ediyor.

Elon Musk bir ergene 50.000 dolar ödeyebilir!

Twitter anlaşmasını tamamlamak için harekete geçtiği ilk dönemde, yani ağustos ayında 7 milyar dolar değerinde Tesla hissesi satan Elon Musk, geçtiğimiz ay 4 milyar dolarlık Tesla hissesi daha sattı. Musk’ın bu dakikadan sonra daha fazla Tesla hissesi satması beklenmiyordu. Ancak Musk bu hafta daha da fazla Tesla hissesini elden çıkararak herkesi şaşırttı. Wall Street Journal’ın haberine göre Musk bu kez de 3.5 milyar dolar değerinde Tesla hissesini elden çıkardı. Böylece Musk’ın 2021’in kasım ayından beri sattığı toplam Tesla hisselerinin değeri 39 milyar dolara ulaştı.

Şimdi akıllardaki asıl soru Elon Musk’ın Twitter sevdası uğruna daha ne kadar Tesla hissesini gözden çıkaracağı. Çünkü Musk’ın bu hamleleri Tesla’yı da zor durumda bırakıyor. Tesla yatırımcıları da bu durumdan bir hayli rahatsız.

God of War dizisi Amazon’dan ilk sezon onayını kaptı