Twitter’ın eski çalışanlarının yüzde 80’i artık yok

Twitter, TikTok tarzı videoları benimsiyor

Washington Post tarafından paylaşılan son veriler, Elon Musk şirketi almadan önce Twitter’da çalışanların yüzde 80’inin artık şirkette olmadığını ortaya çıkardı.

Bildiğiniz gibi 2022’nin en çok konuşulan olaylarından biri Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması oldu. Şirketi satın alana kadar haftalarca gündemden düşmeyen Musk, şirketi satın aldıktan sonra bu kez de verdiği tartışma yaratan kararlarla gündeme geldi. Bu süreçte Musk’ın aldığı en dikkat çekici kararlardan biri, şirketin mevcut çalışanlarının büyük bölümünü işten çıkarmaktı. Hatırlarsanız Musk şirketi aldığı ilk dönemde çıkan haberlerde şirket çalışanlarının yüzde 75’inin işini kaybedebileceği söyleniyordu. Musk ve ekibi o dönemde bu iddiaları yalanladı ama bugün geldiğimiz noktada ortaya çıkan tablo, şirketteki değişimin tam da iddia edildiği gibi olduğunu gösteriyor.

Elon Musk etkisi

The Washington Post tarafından paylaşılan bilgilere göre Elon Musk şirketi aldıktan sonra şirketin eski çalışanlarının yüzde 80’i şirketten ayrıldı. Musk şirketi almadan önce oradan çalışan 7500 kişiden sadece 1300’ü bugün hala şirkette çalışıyor. Sadece tam zamanlı çalışanlar hesaba katıldığında ise bu rakam 550’ye kadar düşüyor. The Washington Post tarafından paylaşılan bu rakamlar, Twitter’daki değişimin boyutunu gözler önüne seriyor.

Şirkette kısa sürede böylesine büyük bir değişim yaşanması hizmet kalitesine dair soru işaretleri yaratıyor. Çünkü eski çalışanların yüzde 80’inin ortadan kaybolması demek aynı zamanda önemli bir bilgi birikiminin ve tecrübenin de kaybedilmesi anlamına geliyor. Washington Post sitede ve uygulamada son dönemde yaşanan sorunları da bu kayba bağlıyor.

ChatGPT’ye Google’dan rakip geliyor