Twitter işten çıkarmaları abarttı

Twitter işten çıkarmaları abarttı

Elon Musk devraldığından beri Twitter platformunda ciddi anlamda işten çıkarmalar başladı. İşte tüm detaylar.

Elon Musk geçen Ekim ayında Bloomberg’e yeni satın aldığı Twitter platformundaki işten çıkarmalarını anlattı. Platformda çalışanların yüzde 75’inin işten çıkarılması ciddi bir rakam ancak Musk bu konuda oldukça rahat görünüyor. Görünüşe göre işten çıkarımlar yüzde 75’ten bile daha fazla hatta yüzde 80’e yakın. CNBC Cuma günü, Musk’ın devralınmasından önce platformda meydana gelenleri açıklamıştı. Görünüşe göre çalışan yaklaşık 7.500 kişiden toplamda 1.300 ve 550’den az tam zamanlı mühendis işinden olmuş. Söz konusu işten çıkarmaların bazıları gönüllü istifalar ile gerçekleşmiş.

Twitter işten çıkarmaları abarttı

CNBC ayrıca, 40’ı mühendis olmak üzere 75 çalışanın şu anda izinli olduğunu belirtti. Sitenin içerik denetimini denetleyen Güvenlik ekibinin ise 20’den az tam zamanlı çalışana denk geldiğini belirtti. Musk platformu satın aldığından beri problem üzerine problem yaşandı diyebiliriz. Bu kapsamda sorunların artık neticeye ulaşması ve düzenli bir sistemin gelmesi bekleniyor, ancak işten çıkarmalar da hız kesmeden devam ediyor.

Musk, herkesi kovmanın yanı sıra, daha önce kalıcı olarak yasaklanmış olan çok sayıda aşırı sağcı ve faşist hesabı eski durumuna getirdi. Ancak Twitter ciddi anlamda işten çıkarmalar gerçekleştiren tek şirket değil. Google bu hafta 12.000 çalışanını işten çıkardı, Amazon dünya çapında 18.000 kişiyi işten çıkardı ve Microsoft 10.000 kişiyi işten çıkardı. Üçü arasında, yalnızca geçen yıl yaklaşık 70.000 kişiyi işsiz bıraktılar.

Apple, Çatlamaya Dayanıklı Katlanabilir Ekran Teknolojisi İçin Patent Verdi