Elon Musk Tesla’yı da Dibe Çekebilir

Tesla, beş yıl sonra Yarı kamyon rezervasyonları almaya başladı

Twitter’ı satın aldıktan sonra belli kesimlerde istenmeyen adam haline gelen Elon Musk yüzünden Tesla markasına güven ve talep de azalıyor.

Twitter’ı, ya da yeni adıyla X’i satın aldığı günden beri tartışmaların odağındaki adam olan Elon Musk, bu süreçte ciddi yara aldı. Reklam verenlerin Twitter karşıtı bir tavır takınmasından ötürü Twitter ciddi gelir kaybı yaşayıp değer kaybederken, Musk’ın yatırımı da eriyip gitti. Ancak bu sürecin zarar verdiği tek şirket Twitter olmadı. Elon Musk’ın itibarının ciddi anlamda zedelenmiş olması, Musk’ın diğer şirketlerini de aşağı çekiyor. Bunların başında ise Tesla geliyor.

Elon Musk’ın basının da ittirmesiyle son derece tartışmalı bir figüre dönüşmesi, belli siyasi görüşlere sahip insanların Tesla almak istememesine sebep oluyor. Musk’tan haz etmedikleri için tercihlerini Tesla yerine farklı bir elektrikli otomobilden yana kullanan kişilerin sayısının kayda değer sayılara ulaşmış olması, şirketin geleceğini riske atıyor. En azından pazar analiz şirketi Caliber’ın son raporu bunu iddia ediyor.

Elon Musk, Amber Heard için tehdit mektubu yollamış!

Şirketlerin itibar puanlarını belirleyen platformlardan biri olan Caliber, Elon Musk Twitter’ı satın aldığından beri Tesla’ya olan güvenin ciddi şekilde azaldığını gösteriyor. Sadece ocak ayından bu yana şirketin güven puanı yüzde 8 gerilemiş durumda. Aynı dört aylık dönemde Mercedes, BMW ve Audi gibi rakip şirketlerin güven puanı ise yukarı tırmandı. Bu da yakın gelecekte Tesla’yı ciddi bir tehlikenin beklediğini gösteriyor. Çünkü bir dönem Tesla’nın tartışmasız lider olduğu elektrikli otomobil pazarı artık çok daha kalabalık ve çok daha sıkı bir rekabet var. Bu yüzden Tesla’nın zirvedeki yeri ciddi manada tehlikeye girmiş durumda.

Xiaomi İkinci Elektrikli Otomobilini Bu Yıl Çıkaracak