Elon Musk’ın SpaceX çalışanlarını da kovduğu ortaya çıktı

Elon Musk etkisi

Kendisini eleştiren Twitter çalışanlarını kovmasıyla gündeme gelen Elon Musk’ın SpaceX çalışanlarına da aynı tarifeyi uyguladığı ortaya çıktı.

Bildiğiniz gibi Elon Musk şu sıralar teknoloji dünyasının gündeminden düşmüyor. Twitter’ın yeni sahibi haline geldiği günden beri aldığı her kararla, yaptığı her paylaşımla yeni bir tartışma başlatan Musk, Twitter’da oldukça zor günler geçiriyor. Şirketin çalışanlarının yarısından fazlasını bir anda kovan Musk, kalan çalışanlar bu cuma toplu halde istifa etmeye başlayınca bir anda Twitter’ı ayakta tutamayacak halde geldi. Pazartesi yeniden iş başı yapıldığında Twitter’ın nasıl bir tabloyla karşılaşacağı merak konusu.

Twitter’ı kopma noktasına götüren bu süreçte Elon Musk, Twitter çalışanlarına karşı oldukça sert bir tutum sergiledi. İşten çıkarmaların ardından şirketten kalan çalışanlar da kendilerini sert bir yönetimin altında buldu. Öyle ki şirketin Slack yazışmalarında Musk ile fikir ayrılığına düşen ya da sosyal medyadan Musk’ın kararlarını eleştiren kişiler anında kovulmaya başlandı. Bu durumun Twitter’a özgü olduğu düşünülüyordu ama gelen son bilgiler Musk’ın bir diğer şirketi olan SpaceX’te de benzer bir yönetim sergilediğini gösteriyor.

SpaceX çalışanlarına köle

The New York Times tarafından paylaşılan bilgilere göre bu yıl SpaceX’ten dokuz çalışan, Elon Musk’ın kararlarını eleştirdikleri için işten atıldılar. SpaceX’in iç işleri Twitter kadar göz önünde olmadığı için bu işten atılmalar gerçekleştikleri dönemde gündemde yer bulmamış olsa da, Twitter’da yaşananların ardından onlar da dikkat çekmeye başladı.

Bildiğiniz gibi Musk’ın Tesla’daki sert tutumu da zaman zaman gündeme geliyordu. Görünen o ki Musk sadece Twitter’da değil tüm şirketlerinde çalışanlarını demir bir yumrukla yönetiyor.

Twitter her an çökebilir; çalışanlar işi bıraktı