Türkiye’de dolar kuru tahminlerin üzerine çıkabilir: Bankalar korkuttu

ma1

Türkiye’de dolar kuru ile ilgili çok fazla spekülatif haber var. Bazıları çok yüksek rakamlar üzerinden tahminlerde bulunurken kimileri ise hayal dünyasında yaşıyor. İşte bankaların tahminleri.

Özellikle son dönemlerde Türkiye’de dolar kuru çok daha önemli hale gelmeye başladı. Hızlı bir şekilde artan dolar ve euro neredeyse her şeye etki etti. Gıda fiyatlarından elektronik fiyatlarına kadar akıllara gelebilecek neredeyse her şey ciddi bir zam ile karşı karşıya kaldı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirimi kararı ile birlikte dolar kurunda yeniden artış yaşandı. Sadece dolar değil aynı şekilde diğer para birimleri karşısında Türk lirası değer kaybetti. Böylece tahminlerin çok daha ötesinde bir döviz sorunu yaşandı

Türkiye’de dolar kuru endişesi artıyor

Dolar kurunun yükselişi aynı zamanda enflasyon beklentilerini besliyor. Bankaların verilerine bakılırsa dolar kuru 9,30 euro ise 11,07 seviyelerine kadar ulaşabilir. Bu yorumları yapan banka İtalya’nın en büyük bankası olarak biliniyor. Bu nedenle tahminleri ciddiye almak gerekiyor.

Türkiye'de dolar kuru

Yapılan yorumlara bakıldığında 2022 yılı için daha karamsar oldukları görülüyor. 2020 yılının sonlarına doğru dolar kuru 10,40 TL seviyelerine ulaşacak. Euro ise 12,69 seviyesine kadar gelebilir. Kısacası tabloya bakıldığında hiç iç açıcı bir sonuç ortaya çıkmıyor. Türkiye’de dolar kuru tırmanıyor.

Aşı olmayanlara yemek bile verilmeyecek: Yeni düzenleme geliyor

Enflasyon rakamlarına bakıldığında yine karamsar bir tablo bizi bekliyor. İtalya merkezli bu bankaya göre Türkiye’nin yıl sonu enflasyon oranı yüzde 18,5 seviyelerine kadar ulaşacak. Ekim ayında tarihi bir zirve bekleniyor. Peki sizin dolar kuru ile ilgili tahminleriniz neler? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.