Aşı olmayanlara yemek bile verilmeyecek: Yeni düzenleme geliyor

Koronavirüsten korunmak

Aşı olmayanlara yemek bile verilmeyeceği konuşuluyor. Bu tür konularda teşvik sağlamak için yeni bazı düzenlemeler gelecek. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük pandemilerinden bir tanesini önlemek için aşı olmayanlara yemek bile verilmeyeceği söyleniyor. Bildiğiniz üzere konser ve tiyatro gibi bazı kalabalık etkinliklerde aşı kartı şartı getirildi. Özellikle kalabalık alanlara aşı olmayanlar alınmıyor. Bu durum AVM ve restoran için normal şartlarda geçerli değildi.

Gelen bazı son detaylara göre bundan sonra aşı olmayan kişiler restoranlardan yemek bile yiyemeyecek. Bu durum özellikle aşı karşıtlarına adeta büyük bir zorunluluk getirecek. Hatırlayacağınız üzere aşı olmayanlar için iş yerlerine düzenli olarak PCR testi bildirme zorunluluğu getirilmişti.

Aşı olmayanlara yemek kısıtlaması geliyor

Normal şartlarda HES kodunun tanıtılması ile birlikte birçok mekana girmek mümkündü. Mesela kafe, AVM veya restorant gibi alanlar aşı kartı talep etmiyordu. Şimdi ise durum tam tersine döndü diyebiliriz. Özellikle bu konuda endişesi olanlar mecbur kalacak diyebiliriz.

Aşı olmayanlara yemek

Tüm bunlara ek olarak Turkovac aşısı hakkında da bazı açıklamalara yer verildi. Sinovac ile kıyaslandığında çok daha etkili olduğu söylenen bu aşı üçüncü doz hatırlatma aşısı olarak kullanılabilir. Günde fazla 300 bin adet üretileceği söylenen bu aşıların geniş bir kesimde kullanılması amaçlanıyor. Aşı olmayanlara yemek bile servis edilmeyecek.

Aşı yaptırmayanlar için kötü haber!

Özellikle kış ayı ile birlikte pandeminin çok daha sertleşeceği tahmin ediliyor. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yeni bazı kararlar alabilir. Konu ile ilgili tüm gözler bu iki bakanlığa çevrildi. Peki sizce aşının bu tür kararlarla zorunlu hale getirilmesi etkili olacak mı?