Büyük bankanın dolar tahmini tırnak yedirtti: Bu kadar olmaz

Ekonomide dengeleri altüst eden

İngiltere merkezli büyük bankanın dolar tahmini tırnak yedirtecek cinsten. Özellikle son aylarda bu tür tahminler daha fazla gelmeye başladı. Hadi gelin tüm detaylara birlikte göz atalım.

Birçok kullanıcıya sahip olan büyük bankanın dolar tahmini tırnak yedirtecek. Yapılan tahminlere baktığımızda özellikle kamu maliyesinin riske atılma ihtimali olduğu görülüyor. Standart Chartered Bank tarafından yapılan yorumlar 2022 sonunda doların 20 TL olacağını gösteriyor.

Küresel çapta büyük bankalar Türkiye ile ilgili dolar tahminlerini son derece olumsuz tutuyor. Mesela bu banka doların 2022 sonunda 12 TL olacağını söylemişti. Fakat fikrini değiştirip 20 TL olarak değiştirdi. Yaşanan güncel gelişmeler nedeniyle böyle bir tahmin yaptığı söyleniyor.

Büyük bankanın dolar tahmini

Bu dev banka tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda Türkiye’nin turizm sezonu ile birlikte biraz nefes alma ihtimali olmadığı ifade edildi. Birçok kişi yaz ayının gelmesi ile birlikte Türkiye’ye döviz akışının yaşanacağını düşünüyordu. Fakat tahminler değişmeye başladı.

büyük bankanın dolar tahmini

Türk lirasında yaşanan oynaklık ne yazık ki Bitcoin gibi kripto paraları bile aştı. Standard Chartered Bank gibi devasa bankalar artık tahmin yapmakta çok zorlanıyor. Mesela doların sert bir şekilde yükseldiği dönemde herkes 24 TL olma ihtimali üzerinde duruyordu. Ancak alınan bazı kararlar ile birlikte dolar 10 TL düzeyine kadar geriledi.

Ünlü hacker grubu 400 milyon dolarlık vurgun yaptı

Büyük bankanın dolar tahmini her geçen gün daha karamsar hale geliyor. Mevcut para politikaları ile birlikte yola devam edilmesi halinde devasa bankalar Türkiye’nin zor zamanlar yaşayacağını düşünüyor. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.