Dolar 14 TL oldu sosyal medya karıştı: İlginç yorumlar

bandrol vergisi

Uzun bir süredir yükselişe geçen dolar 14 TL seviyelerine kadar geldi. Sosyal medya platformları yaşanan bu olay üzerine fena karıştı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen ayrıntılara birlikte bakalım.

Dolar 14 TL seviyelerine çok geçmeden ulaştı. Özellikle son dönemlerde ciddi bir yükseliş yakaladığını zaten biliyorduk. Şimdilerde bu yükselişin iyice tırmandığını görüyoruz. Bu akşam Cumhurbaşkanı TRT ortak canlı yayınına çıktı ve faiz ile ilgili düşüncesinin değişmediğini belirtti.

Onun yaptığı açıklamalardan sonra dolar hızlı bir şekilde fırladı. Geçen hafta tarihi rekor kırarak 13 liranın bile üzerine çıkan dolar bu defa 14 lira ile dans etti. Bu seviyede kalan dolar kuru hemen ardından 13,8 seviyelerine kadar geriledi. Böylece ani bir atak yapmış oldu.

Dolar 14 TL barajını geçerek rekor kırdı

Döviz kurunda yaşanan gelişmeler sadece dolar ile sınırlı değil. Euro 15,5 TL seviyesini bile aştı. Böylece beklentilerin çok daha üzerine çıktı. Birçok para birimi hızlı bir şekilde yukarı tırmanırken ülke çapında enflasyon korkusu güçlendi. Bildiğiniz üzere döviz artınca enflasyonda da yükseliş yaşanıyor.

dolar 14 TL

Sosyal medya platformu yaşanan bu gelişmelere tepkisiz kalmadı. Bazıları Apple ürünlerinin haftaya çok daha pahalı bir şekilde satılacağını ifade etti. Kimileri ise üretici olduğunu ve ciddi oranda zarar ettiğini belirtti. Bazıları “uçuyoruz” diyerek alaycı paylaşımlar yaparken kimileri ise artık yurtdışı hayallerinin suya düştüğünü ifade etti. Dolar 14 TL olunca sosyal medyada birçok kişi tepki gösterdi.

Apple kablosuz şarj konusunda kararlı görünüyor

Merkez Bankası’nın tavrına bakacak olursa dolarda bir süre daha artış yaşanma ihtimali var. Peki sizin ilerleyen aylarda döviz kuru ile ilgili tahminleriniz neler? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.